Foto: LETA

Reformu partija” (RP) uzrunājusi kādreizējo Valsts prezidenta Kancelejas vadītāju Mārtiņu Bondaru, aicinot viņu kļūt par partijas virzīto Rīgas mēra amata kandidātu, atsaucoties uz tā rīcībā esošo neoficiālo informāciju, trešdien vēstīja Latvijas Televīzijas ziņu raidījums “Panorāma”.

Patlaban vēl tiekot gaidīta Bondara atbilde. RP arī esot paziņojusi, ka galvaspilsētas mēra amata kandidāts varot arī nebūt partijas biedrs, bet par to gala lēmums vēl būšot jāpieņem Rīgas nodaļas kopsapulcē. 

LTV vēstīja, ka iepriekš kā RP iespējamais Rīgas mēra amata kandidāts ticis minēts ekonomikas ministrs Daniels Pavļuts, taču viņš kandidēt atteicies.

Esot gandrīz droši, ka RP gaidāmajās pašvaldību vēlēšanās startēs ar atsevišķu sarakstu, tādejādi noraidot "Vienotības" piedāvājumu spēkus apvienot, vēstīja "Panorāma".

Jau vēstīts, ka partijas "Vienotība" saraksta līdere Rīgas domes (RD) vēlēšanās būs bijusī laikraksta "Diena" galvenā redaktore un kultūras ministre Sarmīte Ēlerte. Viņa uzsvērusi, ka pašlaik "kreisie populisti pretnostata Rīgu Latvijai un šķeļ sabiedrību", bet "Vienotības" mērķis šajās vēlēšanās būs "atdot Rīgu Latvijai".

Ēlerte arī aicinās pašreizējos valdības koalīcijas partnerus - Reformu partiju un Nacionālo apvienību - tomēr apvienoties vienā labējo partiju blokā, lai vērstos pret Rīgas domes pašreizējo darbību un Rīgas pretnostatīšanu visai pārējai Latvijai. Iepriekš gan koalīcijas partijas nav izradījušās aktīvu interesi par NA piedāvājumu pēc pašvaldību vēlēšanām Rīgā veidot arī kopīgu koalīciju galvaspilsētā. NA Rīgas mēra amatam izvirzījusi Baibu Broku.

Gan Nacionālā apvienība, gan Reformu partija izšķīrās startēt vēlēšanās atsevišķi, nevis kopā ar "Vienotību".

Savukārt Latvijas Zaļā partija (LZP) startēt uz Rīgas mēra amatu piedāvājusi uzņēmējam Guntim Belēvičam, kurš šo piedāvājumu pieņēmis, iepriekš vēstīja laikraksts "Diena".

Belēvičs abas līdz šim izvirzītās mēra amata kandidātes Ēlerti un Broku novērtējis kā ļoti spožas, tomēr uzsvēris, ka Rīgas domes vadītājs Nils Ušakovs (SC) esot "visspožākais no visiem mēriem, kas Rīgā bijuši pēc neatkarības atjaunošanas".

Rīgas mēra amata kandidāti Latvijas Zemnieku savienībā (LZS) varētu būt saraksta līderi – bijušie ministri Ilona Jurševska un Rolands Broks, taču par to gala lēmuma vēl nav.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!