Eduarda ielu Rīgā iecerēts pārdēvēt par Nikolaja Rēriha ielu, savukārt laukumu Pārdaugavā, kur parezdēts būvēt Latvijas Nacionālo bibliotēku, nosaukt Zigfrīda Annas Meierovica vārdā.

Priekšlikumu kādu Rīgas ielu nosaukt Rēriha vārdā izteikusi Rēriha biedrība. Komisija uzskata, ka Eduarda ielas, kas savieno Elizabetes un Antonijas ielas, pārdēvēšana neradīs sarēžģījumus, jo tajā nav dzīvojamo māju.

Savukārt laukumu Pārdaugavā pie Akmens tilta varētu pārdēvēt Meierovica vārdā, jo, pēc komisijas domām, tā būs piemērota vieta Latvijas pirmā ārlietu ministra un diplomāta vārda nešanai.

Priekšlikumu kādu Rīgas ielu nosaukt Meierovica vārdā jau šā gada sākumā domē iesniedza toreizējais ārlietu ministrs Valdis Birkavs. Viņš ierosināja pārdēvēt Basteja bulvāri, tomēr domes komisija priekšlikumu neatbalstīja.

Savukārt priekšlikumu Džohara Dudajeva ielu pārdēvēt atkal kā iepriekš - par Kosmonautikas gatvi - komisija noraidījusi.

Draudiņš paskaidroja, ka padomju armijas ģenerālis, kas nepaklausīja pavēlei un nelidoja bombardēt Baltijas valstis, ir pelnījis, lai viņa vārdā būtu nosaukta kāda iela. Pēc domnieka vārdiem, šādu pavēli Dudajevs saņēmis 1991.gadā.

BNS jau ziņoja, ka aptuveni 100 Dudajeva ielas iedzīvotāji domei nosūtīja vēstuli, kurā pauž, ka nevēlas dzīvot "bandīta vārdā nosauktā ielā".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!