Foto: DELFI

Rīgas domes priekšsēdētājs Nils Ušakovs (SC) pateicas 99,86 % Rīgas iedzīvotāju, kuri šodien nepiedalījās 16.marta pasākumos, liecina viņa ieraksts interneta vietnē "Facebook".

"16.marta pasākumos Brīvības laukumā šodien piedalījās ap 1000 cilvēku. Tas ir ap 0,14 % Rīgas iedzīvotāju. Liels paldies 99,86 % Rīgas iedzīvotāju," pauž Ušakovs.

Jau vēstīts, ka 16.marta pasākumi Rīgā kopumā aizritējuši mierīgi un policija sākusi vien divas administratīvās lietvedības, pastāstīja Valsts policijas Rīgas reģiona pārvaldes priekšnieks Guntars Marķitāns.

Viena administratīvā lietvedība sākta par gadījumu, kad kāda kundze mēģinājusi traucēt leģionāru piemiņas gājienu, savukārt otrā gadījumā bez saskaņojuma ar policiju gaisā virs Brīvības pieminekļa laukuma tika lidināts bezpilota lidaparāts ar kameru. Policija noskaidrojusi, ka lidaparātu izmantojuši žurnālisti un tas noticis pirms leģionāru piemiņas gājiena. Tagad policija vērtēs, vai šo cilvēku rīcībā bija administratīvo pārkāpumu pazīmes.

Kopumā leģionāru piemiņas gājienā piedalījušies apmēram 1500 cilvēku. 16.marta pasākumi šogad, salīdzinot ar citiem gadiem, noritēja mierīgi, neizskanot plašām oponentu lamām. "Pasākumi noritēja mierīgi, un katrs notika atbilstoši pieteiktajam, nosacījumiem. Cilvēki, protams, izteica savus dažādos viedokļus, jo Latvijā tomēr ir demokrātija. Mēs redzam, ka nav asās atšķirīgu viedokļu sadursmes, kas tika novērota citus gadus," uzsvēra Marķitāns.

Pasākuma beigās notikuma vietā ieradās iekšlietu ministrs Rihards Kozlovskis (V). Viņš žurnālistiem teica, ka 16.marta pasākumi no drošības viedokļa aizvadīti sekmīgi un galvenais mērķis - nepieļaut vardarbību - ir sasniegts. Viņš pateicās Valsts policijai, Drošības policijai un Valsts robežsardzei par ieguldīto darbu kārtības un drošības pasākumu īstenošanā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!