Foto: DELFI

Ministru kabinets lēmumu par sašķidrinātās gāzes (LNG) termināli plāno pieņemt otrdien, 30. augustā.

Pirmdien, 29. augustā, Ministru kabinets aiz slēgtām durvīm uzklausīja Ekonomikas ministrijas (EM) informatīvo ziņojumu par LNG terminālu projektiem.

Vērtēti tiek AS "Skulte LNG Terminal" projekts Saulkrastos un SIA "Kundziņsalas dienvidu projekts" Rīgā.

Pirmdien MK lēmumu vēl nepieņēma.

Kā portālu "Delfi" informēja Valsts kancelejā, pēc drošības dienestu uzklausīšanas Ministru kabineta ārkārtas sēdē, EM gatavo nepieciešamos precizējumus dokumentos, lai valdība varētu izskatīt jautājumu un pieņemt lēmumu rīt, 30. augusta.

Portāls "Delfi" jau vēstīja, ka Ministru prezidents Krišjānis Kariņš (JV) aprīlī paziņoja, ka Latvija būvēs savu sašķidrinātās dabasgāzes (LNG) termināli, bet Ekonomikas ministrija (EM) kopā ar potenciālajiem LNG termināļa attīstītājiem ir vērtēs šāda termināļa atrašanās vieta.

Šā gada 7. jūnijā valdība aiz slēgtām durvīm uzklausīja EM sagatavoto informatīvo ziņojumu par saņemtajiem projektu pieteikumiem LNG termināļa izveidei Latvijā. Ekonomikas ministre Ilze Indriksone (NA) preses konferencē pēc valdības sēdēs informēja, ka padziļināti tiks vērtēta iespēja attīstīt LNG termināli Skultē vai Kundziņsalā.

Savukārt augustā portāls "Delfi" vēstīja, ka tolaik valdība bija gatava atbalstīt LNG termināļa būvniecību Kundziņsalā, bet to neizdarīja alternatīvā projekta – Skultes varianta atbalstītāju – politiskās partijas "Konservatīvie" – kategorisko iebildumu dēļ.

Kundziņsalas projekts no valsts prasa mazāk, taču pastāv bažas par drošības riskiem. Līdz pagājušā gada beigām tas piederēja uzņēmējiem no Krievijas ar saitēm Kremlī. Ministru prezidenta birojā pieļāva, ka jebkādas bažas par krievu naudu projektā var izslēgt, iekļaujot projektu Nacionālās drošības likumā kā kritiskās infrastruktūras objektu, lai dienestiem būtu pamats veikt dziļākas pārbaudes.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!