Foto: LETA
Ceturtdien, 8. aprīlī, valdības sēdē tika skatīti dažādi jautājumi, tostarp arī par finansiālu atbalstu tirdzniecības centriem nomas maksas segšanai. Par to, ko lēma valdība, iespējams uzzināt preses konferencē pēc valdības sēdes, kam bija iespējams sekot video tiešraidē portālā "Delfi".

Preses konferencē piedalījās Ministru prezidents Krišjānis Kariņš (JV), veselības ministrs Daniels Pavļuts (AP), iekšlietu ministrs Sandis Ģirģens (PCL/KPV LV), Starpinstitūciju darbības koordinācijas grupas vadītājs, Valsts kancelejas direktors Jānis Citskovskis, Slimību profilakses un kontroles centra (SPKC) Infekcijas slimību un profilakses departamenta direktors Jurijs Perevoščikovs.

Ceturtdienas valdības sēdē tika izskatīti dažādi jautājumi, tai skaitā arī jautājumi, kas saistās ar atbalstu Covid-19 krīzē, uzklausīti aktuālie ziņojumi par epidemioloģisko situāciju un vakcinācijas pret Covid-19 progresu.

Veselības ministrs Daniels Pavļuts (AP) valdības sēdē kolēģus informēja, ka Veselības ministrija (VM) plāno izstrādāt regulējumu tam, kā vakcinācijas pret Covid-19 "brīvajā rindā" iekļaut arī cilvēkus ārpus prioritārajām grupām.

Ministru kabinets ceturtdien atbalstīja Ekonomikas ministrijas (EM) izstrādātos noteikumus Covid-19 krīzes skartajiem tirdzniecības centriem nomas ieņēmumu krituma kompensācijai. Noteikumi paredz kompensēt apgrozījuma kritumu no nomas, ko pierādīs iesniegtie izrakstītie rēķini.

Tāpat valdība atbalstīja Finanšu ministrijas lūgumu no līdzekļiem neparedzētiem gadījumiem piešķirt finansējumu Valsts ieņēmumu dienestam (VID), lai nodrošinātu samaksu par darbinieku virsstundām.

2021. gada janvārī un februārī virsstundu darbu veica 245 VID nodarbinātie un, nodrošinot atbalsta pasākumu izmaksu, nostrādāja 3338 virsstundas, kas kopumā izmaksāja 76 998,3 eiro (samaksa par virsstundu darbu un darba devēja valsts sociālās apdrošināšanas obligātās iemaksas).

Ministru kabinets vienojās arī piešķirt 2 117 468 eiro no līdzekļiem neparedzētiem gadījumiem, lai nodrošinātu vienreizēju piemaksu par darbu Covid-19 laikā profesionālās izglītības un profesionālās ievirzes pedagogiem, kā arī atbalsta personālam.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!