Foto: Valsts kanceleja

Ministru kabinets (MK) otrdien, 31. augustā, vienojās pagaidām nemainīt valstī noteiktos ierobežojumus Covid-19 izplatības ierobežošanai, lai arī kumulatīvais divu nedēļu saslimstības rādītājs uz 100 000 iedzīvotāju ir pārsniedzis 120. Tāpat valdība konceptuāli vienojās novirzīt 4,57 miljonus eiro, lai iegādātos mutes un deguna aizsegus skolēniem. Preses konferencei, kurā ministri skaidro savus lēmumus, var sekot līdzi portālā "Delfi".

Kariņš preses konferencē kārtējo reizi atgādināja, ka Latvija pēdējā pusotra gada laikā novērojama ekonomiskā izaugsme un uzsvēra, ka, lai tā turpinātos, sava roka jāpieliek visiem valsts iedzīvotājiem.

Viņš atgādināja, ka ceturtdien, 2. septembrī, sasaukta Stratēģiskās padomes sēde, kurā tiks lemts turpmākajiem soļiem, lai, pieaugot Covid-19 saslimstībai, nebūtu vajadzības pēc tādiem ierobežojumiem, kas traucētu ekonomikai vai klātienes mācību norisei.

Savukārt Vitenbergs atzīmēja, ka 2020. gadā Latvija piesaistīja apmēram 250 miljonus eiro investīcijās, taču 2021. gada pirmajā pusē Latvija ieguldīti jau apmēram 350 miljoni eiro.

Muižniece toties uzsvēra, ka trešdien gaidāms skaists notikums - 1. septembris. Viņa atgādināja, ka katra skola ir izstrādājusi savus drošības protokolus, lai mācības varētu norisināties klātienē. Viņa atzina, ka mācību process nebūs tik viegls kā ierasts, taču uzsvēra, ka tas tiek darīts, lai samazinātu iespēju skolā inficēties ar Covid-19.

Toties Perevoščikovs preses konferencē sacīja, ka saslimstības pieaugumu nevar sasaistīt ar notikušajiem protestiem "pret obligātu vakcināciju", kuros pulcējās vairāki tūkstoši cilvēku. Turklāt viņš minēja, ka saslimstības pieaugums šobrīd izteiktāk vērojams Vidzemes reģionā.

Valdība arī vienojās paplašināt atbildīgo dienestu iespējas palīdzēt tiem imigrantiem, kas atrodas Latvijas-Baltkrievijas pierobežā, piemēram, nodrošinot viņus ar pirmās nepieciešamības precēm, kā arī medicīnisko palīdzību.

Tāpat Ministru kabinets vienprātīgi atbalstīja ilggadējās Pilsonības un migrācijas lietu pārvaldes (PMLP) vadītāja vietnieces Mairas Rozes apstiprināšanu pārvaldes vadītājas amatā.

Politiķi arī vienojās atsaukt pretrunīgi vērtēto vakcinācijas loterijas likumprojektu.

Savukārt tirdzniecības izstāžu organizēšanai iekštelpās un ārtelpās paredzēs arī "ģimenes režīmu"

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!