Ministru kabinets (MK) otrdien, 8. jūnijā, lems par 17 578 eiro piešķiršanu no līdzekļiem neparedzētiem gadījumiem, lai nodrošinātu atlaišanas pabalstus, kā arī kompensācijas par neizmantotajām atvaļinājuma dienām bijušās veselības ministres Ilzes Viņķeles (AP) biroja darbiniekiem, lasāms uz 8. jūniju valdībā iesniegtajā rīkojuma projektā.

Projekta anotācijā skaidrots, ka sakarā ar Ministru prezidenta 2021. gada 7. janvāra demisijas izteikšanu Viņķelei Veselības ministrijai saskaņā ar Valsts un pašvaldību institūciju amatpersonu un darbinieku atlīdzības likuma 17. panta devīto daļu jānodrošina ministrei un ministres konsultatīvajām amatpersonām un parlamentārajam sekretāram (pēc tam, kad tās beigs pildīt amata pienākumus) atlaišanas pabalstu izmaksa, kā arī kompensācijas izmaksa par neizmantoto atvaļinājumu.

Rīkojuma projekts paredz Finanšu ministrijai no valsts budžeta programmas 02.00.00 "Līdzekļi neparedzētiem gadījumiem" piešķirt Veselības ministrijai finansējumu 17 578 euro apmērā, lai nodrošinātu atlaišanas pabalstu un kompensāciju par neizmantotajām atvaļinājuma dienām izmaksu ministra biroja un ministra konsultatīvajām amatpersonām, beidzot pildīt amata pienākumus.

Jau vēstīts, ka neuzticība Viņķelei tika izteikta saistībā ar vakcīnu iepirkumiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!