Foto: DELFI

Savulaik no partijas "KPV LV" 13. Saeimā ievēlētie deputāti Atis Zakatistovs un Iveta Benhena-Bēkena startēs 14. Saeimas vēlēšanās no "Jaunās vienotības" (JV) saraksta, liecina Centrālajā vēlēšanu komisijā (CVK) iesniegtais JV kandidātu saraksts rudenī gaidāmajām vēlēšanām.

Zakatistovs iekļauts JV sarakstā Latgales vēlēšanu apgabalā ar astoto kārtas numuru. Latgales saraksta līderis ir deputāts Rihards Kozlovskis, bet ar otro numuru kandidē dzejniece Anna Rancāne.

Portāls "Delfi" jau iepriekš vēstīja, ka JV premjera amatam atkārtoti virza līdzšinējo Ministru prezidentu Krišjāni Kariņu, kurš ir politiskā spēka pirmais numurs Vidzemes vēlēšanu apgabalā.

Vidzemes sarakstā iekļauta premjera padomniece Evika Siliņa, 13. Saeimas deputāts Ainars Latkovskis, Salaspils novada domes priekšsēdētājs Raimonds Čudars, finanšu ministra padonnieks Ints Dālderis un gastroenterologs – endoskopists Hosams Abu Meri.

Rīgas saraksta līderis ārlietu ministrs Edgars Rinkēvičs. Šajā sarkastā viņam seko Saeimas deputāti Inese Lībiņa-Egnere, Andrejs Judins, Kārlis Šadurskis, Benhena-Bēkena, Ārlietu ministrijas parlamentārā sekretāre Zanda Kalniņa-Lukaševica, finanšu ministra padomniece Karina Ploka, kā arī Lolita Čigāne, Uģis Rotbergs, Irma Kalniņa u.c.

Deputāts Arvils Ašeradens būs JV līderis Kurzemes vēlēšanu apgabalā. Ar otro kārtas numuru kandidē Kuldīgas novada domes vadītāja Inga Bērziņa, bet ar trešo – mūziķis un uzņēmējs Guntars Račs. JV Kurzemes sarakstā ir arī Ventspils domes deputāts Ģirts Valdis Kristovskis, bijusī veselības ministre Ingrīda Circene, kā arī 12. Saeimā no Latvijas Reģionu apvienības ievēlētā Nellija Kleinberga.

JV līderis Zemgalē būs finanšu ministrs Jānis Reirs, bet ar otro kārtas numuru kandidēs 13. Saeimā no Zaļo un zemnieku savienības ievēlētā Anda Čakša, bet ar trešo kārtas numuru kandidē Jēkabpils novada domes deputāts Leonīds Salcevičs.

14. Saeimas vēlēšanās no JV kandidēs kopumā 115 cilvēki, no kuriem 63,5% ir vīrieši, bet 36,5% – sievietes. Kandidātu vidējais vecums ir 46,2 gadi. Jaunākais kandidāts ir 21 gadu vecs, bet vecākais – 92 gadu vecs. 89,6% kandidātu ir ar augstāko izglītību.

JV devīze gaidāmajās Saeimas vēlēšanās ir "Kompetence, tālredzība, godaprāts". Politiskais spēks pauž, ka tas veido Latviju par nacionālu, eiropeisku un demokrātisku valsti, kuras sabiedrība ir izglītota, vesela un droša par nākotni.

"Mēs iestājamies par saliedētu un vienotu politisko nāciju. Mēs esam vienoti izpratnē par godīgu, tālredzīgu un kompetentu politiku, stiprinot Latvijas valsts drošību un ceļot tautas labklājību," teikts partijas programmā.

13. Saeimas vēlēšanās JV ar 6,69% vēlētāju atbalstu Saeimā ieguva astoņas deputātu vietas. Savukārt patlaban, pirms 14. Saeimas vēlēšanām politiskais spēks ir populārākais vēlētāju vidū, liecina pēc Latvijas Televīzijas pasūtījuma veidotais pētījumu centra SKDS partiju reitings.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!