Foto: EPA/Scanpix/LETA

Afganistānas vārds atkal uzpeldējis pasaules svarīgo ziņu virsrakstos. Ceturtdien Maskavā iecerēta Afganistānas lietu apspriede paplašinātā formātā, piedaloties ne vien 3+1 grupai (arī – "Paplašinātā trijotne") – Krievijai, ASV, Ķīnai un Pakistānai, bet arī abām bruņotās pretstāves pusēm, to skaitā Krievijā aizliegtās islāma fundamentālistu kustības "Taliban" delegātiem.

Zīmīgi, ka Maskavas tikšanās iecerēta nedēļu pirms Turcijā plānotās un Vašingtonas ierosinātās Apvienoto Nāciju starptautiskās miera konferences. Tātad par Afganistānas stabilizācijas sekmētāju titulu izvērtusies īsta spēkošanās – vērā jāņem arī Katara, kuras teritorijā, Dohā, iepriekšējās ASV administrācijas laikā, lielā steigā tika iedarbinātas oficiālās Kabulas un "Taliban" tiešās sarunas.

Maskavas sanāksmi Krievija izziņoja pēc tam, kad ASV bija dalījusies ar miera plāna projektu, kurā ierosināts, ka saskaņā ar jaunu konstitūciju Afganistānā līdz vēlēšanām valdību nomaina pēc varas dalīšanas principa veidota pagaidu administrācija.

Lai turpinātu lasīt, iegādājies abonementu.

Lūdzu, uzgaidi!

Pielāgojam Tev piemērotāko abonēšanas piedāvājumu...

Loading...

Abonēšanas piedāvājums nav redzams? Lūdzu, izslēdz reklāmu bloķētāju vai pārlādē lapu.
Jautājumu gadījumā raksti konts@delfi.lv

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!