Foto: LETA

Latvijas Futbola federācijas (LFF) Apelāciju komisija saistībā ar gaidāmajām vēlēšanām nav paspējusi laikus pieņemt lēmumu un pieprasījusi no Vēlēšanu komitejas papildus informāciju, liecina portāla "Delfi" rīcībā esošā informācija.

LFF vēlēšanu jezga turpinās jau vairāk nekā mēnesi. Pēc pēdējiem Vēlēšanu komitejas neskaidrajiem lēmumiem, kas pieņemti 6. maijā, vairāki pieteikumu iesniedzēji otro reizi šajā procesā ņēmās pie apelāciju rakstīšanas. LFF Vēlēšanu kodekss paredz, ka apelācijas iesniedzamas "trīs dienu laikā pēc Vēlēšanu komitejas lēmuma saņemšanas", bet pēc tam "apelācijas sūdzības Apelāciju komiteja izskata četru dienu laikā no to saņemšanas brīža".

Tomēr Apelāciju komisija nav spējusi noteiktajos termiņos veikt izskatīšanu. 12. maijā Apelāciju komisija vērsās pie Vēlēšanu komitejas pēc papildus informācijas, kas "nepieciešama pilnvērtīgai faktisko apstākļu izvērtēsanai un objektīvai apelāciju sūdzību izskatīšanai".

Tagad Apelāciju komisija gaida šo papildus informāciju no Vēlēšanu komitejas, bet lēmumu pieņems piecu darba dienu laikā no brīža, kad tiks saņemta pieprasītā informācija, bet ne vēlāk kā līdz 21. maijam.Portāls "Delfi" vairākkārt informēja par bardaku saistībā ar LFF vēlēšanām. Riņķa dancis ap LFF vēlēšanām sākās pirms mēneša, kad LFF Vēlēšanu komiteja kā kandidātus reģistrēja tikai trīs cilvēkus (Andi Rozīti, Emīlu Latkovski un Viktoriju Mihaļčuku), kuri kandidēja uz vietu valdē, bet starp viņiem nebija neviena prezidenta un viceprezidenta amata kandidāta. Vēlāk "zaļo gaismu" saņēma vēl četras personas (Vadims Ļašenko (prezidenta amats), Olafs Pulks, Sergejs Kovaļovs (abi – viceprezidenta amats) un Nauris Mackevičs (valdes locekļa amats)), bet seši iesniedzēji (Sandis Ģirģens (prezidenta amats), Vladimirs Šteinbergs (viceprezidenta amats), Anastasija Kučinska, Guntars Indriksons, Jānis Apse un Jānis Engelis (visi - valdes locekļa amats)) taisnību meklēja Apelāciju komisijā.

Apelāciju komisija norādīja, ka Vēlēšanu komitejas lēmumi bijuši netaisnīgi, tomēr Vēlēšanu komiteja nesteidza uzreiz labot savas kļūmes. Pēc konsultācijām ar starpautiskām organizācijām (UEFA un FIFA) Vēlēšanu komiteja apstiprināja vēl vienu kandidatūru (Apsi), divas noraidīja (Kučinsku un Šteinbergu), bet trīs pieteikuma iesniedzēju (Ģirģena, Indriksona un Engeļa) likteni uzticēja LFF valdei (tā teikts LFF paziņojumā). Pēc pēdējā Vēlēšanu komitejas neskaidrā lēmuma visi pieci pieteikumu iesniedzēji (Kučinska, Šteinbergs, Ģirģens, Indriksons un Engelis) iesniedza prasības Apelāciju komisijā.

Savukārt LFF valde, kurai Vēlēšanu komiteja uzticēja lemšanu, savā sēdē norādīja, ka juridiski un ētiski nedrīkst lemt jautājumus, kas uzticēti Vēlēšanu komitejai. Līdz ar to šajā visā jezgā galējais lēmums uzticēts Apelāciju komitejai.

LFF vēlēšanu kongress bija paredzēts 24. aprīlī, bet Covid-19 pandēmijas dēļ un Latvijā ieviestā ārkārtējā stāvokļa dēļ tas tika atlikts uz nenoteiktu laiku. Šonedēļ LFF valde lēma, ka kongress notiks 3. jūlijā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!