FC "Noah Jurmala" iesaistīšanās "Optibet" virslīgas čempionāta izspēlē tiek plānota no sestās kārtas, kas pašlaik ir paredzēta 24. un 25. aprīlī. Šajā nedēļas nogalē ieplānotajās piektās kārtas spēlēs kalendāra izmaiņas netiks veiktas, ziņo Latvijas Futbola federācija (LFF).

Kā ziņots, ar Sporta arbitrāžas tiesas (CAS) pagaidu lēmumu Latvijas Futbola federācijai (LFF) noteikts piešķirt FC "Noah Jurmala" pagaidu LFF-A licenci dalībai Virslīgas čempionāta aktuālajā sezonā.

Pēc operatīvi veiktajām pārrunām starp LFF, Virslīgas čempionāta vadību, kluba pārstāvjiem un LFF starptautiskajiem partneriem par reālistiskāko atzīts scenārijs FC "Noah Jurmala" iekļaut sacensību kalendārā līdz ar nākamo nedēļas nogali. Kluba pārstāvji pauduši gatavību to īstenot, nodrošinot nepieciešamo spēlētāju sastāvu, treneru korpusu, mājas spēļu norises vietu un citas prasības.

LFF respektē CAS pieņemto lēmumu un, lai nodrošinātu tā praktisku izpildi, paralēli vērsusies klubā ar informācijas pieprasījumu par aktuālo situāciju ar tā atbilstību licencēšanas prasībām un statusu attiecībā pret līdzšinējām saistībām. Juridisko aspektu sakārtošanu klubs apņēmies paveikt līdz nākamās nedēļas sākumam.

Nākamās nedēļas ievadā paredzēts atjaunot čempionāta turpmāko spēļu kalendāru.

Mēnešos pirms sezonas sākuma Jūrmalas vienība izpelnījās sankcijas par neizpildītām saistībām, kā arī klubs tiek turēts aizdomās par futbolista paraksta viltošanu.

"Noah" klubs uz vietu virslīgā cerēja, pārņemot 2020. gada 1. līgas uzvarētājas "Lokomotiv" tiesības pieteikties čempionātam. Biedrībā "Lokomotiv Daugavpils" – kas vēlāk pārtapa par "FC Noah Jurmala" – viena vieta tika atvēlēta Armēnijas investoru uzticības personai Arsēnijam Andrejevam, bet vēl divas vietas ieņēma Vadims Lunis un Nikolajs Poženskis, kurus "Lokomotiv" vadītājs Aleksandrs Jakubovskis raksturojis kā bērnības draugus.

Pirms sezonas "Lokomotiv Daugavpils" iesniegtajā vēstulē teikts, ka 300 000 eiro plāno ziedot Azerbaidžānas PSR dzimušais Bagrats Gazarjans, kurš tagad ir Kipras pilsonis, bet tika saukts par kluba īpašnieku. Gazarjanu esot piesaistījis biedrības "Lokomotiv Daugavpils" jaunais biedrs. Gazarjans nodarbojas ar uzņēmējdarbību Krievijā, līdz 2019. gadam bija viens no pastarpināti lielākajiem akcionāriem vienā no lielākajām ārējās reklāmas aģentūrām Krievijā "Laisa".

Noprotams, ka Gazarjans bijis starp armēņu investoriem, kuru pārvaldībā ir arī Erevānas "Noah" un Itālijas klubs "ACN Siena 1904". Armēnijas puse pirms sezonas atteicās no sadarbības ar "Lokomotiv" pārstāvjiem. Jakubovskis gan uzstājis, ka armēņu investora aiziešana netraucēs kluba darbībai, atsaucoties uz finanšu apliecinājumiem 900 tūkstošu eiro vērtībā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!