Foto: Latvijas Futbola federācija

Latvijas futbola izlasei būs jauns galvenais treneris un Dainis Kazakevičs neturpinās vadīt valstsvienību, liecina portāla "Delfi" rīcībā esošā informācija, ko apstiprināja vairāki avoti.

Oficiāli par Kazakeviča atstādināšanu tiks paziņots ceturtdienas pēcpusdienā, kad risināsies Latvijas Futbola federācijas (LFF) preses konference. Kā norāda avoti, oficiāli, visticamāk, paziņos par līguma laušanu pēc abpusējas vienošanās, nevis izziņos Kazakeviča atlaišanu.

Portālam "Delfi" neoficiāli zināms, ka trešdienas vakarā risinājusies neformāla LFF valdes locekļu tikšanās, kuras laikā arī panākta vienošanās par Kazakeviča atlaišanu.

Savukārt ceturtdien risinās LFF valdes sēde, kurā tiek uzklausīti izlašu treneri, arī galvenās valstsvienības vadītājs Kazakevičs. Visticamāk, sēdes laikā notiks arī balsojums par Kazakeviča iespējamo atlaišanu.

Kazakevičs par Latvijas izlases galveno treneri visnotaļ nedemokrātiskā veidā tika iecelts 2020. gada janvārī. Līgums ar treneri tobrīd tika noslēgts uz diviem gadiem ar iespēju pagarināt uz trešo, ja tiek izpildīti nosacījumi. Pirmajā darbības gadā Kazakeviča vadībā izlasei bija jāizkļūst no UEFA Nāciju līgas D līgas, kas netika sasniegts. Savukārt nākamajā gadā Pasaules kausa kvalifikācijā Latvijas izlasei bija dots uzdevums apakšgrupā apsteigt vismaz divas komandas, kas arī netika paveikts.

Lai gan Kazakevičam izvirzītie uzdevumi nebija sasniegti, LFF valde 2022. gada martā lēma vēl pirms nākamā atlases cikla pagarināt līgumu līdz pat 2024. gada beigām. To atbalstīja astoņi no deviņiem LFF valdes locekļiem, vienam atturoties balsojumā (atturējās Nauris Mackevičs).

Šogad Latvijas valstsvienība 2024. gada Eiropas čempionāta kvalifikācijā savā grupā palika pēdējā, piektajā vietā, astoņās spēlēs tiekot tikai pie trim punktiem, savās mājās pieveicot Armēniju.

Seko "Delfi" arī vai vai Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!