Foto: AP/Scanpix/LETA

Latvijas izlases basketbolists Dāvis Bertāns pēc svētdienas Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) mača izteicās, ka risinājums aizvadīt spēles bez skatītājiem koronavīrusa "Covid-19" dēļ nebūtu atbilstošs komerciāli tendētajai līgai.

Jau vēstīts, ka Bertāns svētdien realizēja astoņus tālmetienus, atkārtojot savu personīgo rekordu, bet viņa pārstāvētā Vašingtonas "Wizards" komanda piekāpās Maiami "Heat" basketbolistiem.

Rūjienietis jau pirmajā ceturtdaļā trāpīja trīs no trīs tālmetieniem divu minūšu laikā, lielāko daļu punktu ražas savācot pirmajā puslaikā. Taču spēles pēdējā ceturtdaļā Bertāns trāpīja vien divus no sešiem trīspunktniekiem.

"Domāju, ka pēc tiem astoņiem trāpītajiem trīspunktniekiem vairs netiku pie labām metienu iespējām," atzina Bertāns. "Ja būtu ticis labā vai pat puslīdz brīvā pozīcijā, būtu trāpījis vēlreiz un varbūt pat vēl vienu metienu."

Uzbrucējs spēles laikā neizpildīja nevienu divpunktu metienu. Mača protokolā tukšas palika arī vairākas citas statistikas ailītes, rūjienietim, piemēram, neatdodot nevienu rezultatīvu piespēli. Bertāns atzina, ka šoreiz pieturējies pie vienveidīgas spēles manieres.

"Tieku pie trīspunktniekiem, jūtu, ka bumba krīt grozā, un turpinu mest. Ja redzu, ka varu palīdzēt citā veidā, daru to," savas iespējas palīdzēt komandai analizēja basketbolists.

"Wizards" komandas spēlētājiem tika arī taujāts par NBA komandām nesen izsūtīto paziņojumu, kurā tika teikts, ka tām koronavīrusa "Covid-19" dēļ jābūt gatavām spēles aizvadīt pie tukšām tribīnēm. Viens no līgas superzvaigznēm Lebrons Džeimss jau izteicies, ka tādā gadījumā laukumā nedotos.

"Nedomāju, ka tas nostrādātu," izteicās Bertāns. "Esmu bijis tādā pozīcijā. Eiropā ir mazliet citāda pieeja – komandas negūst tik daudz naudu no līdzjutējiem. Komandas vispār īsti nepelna. Visa nauda nāk no sponsoriem. Šeit [NBA] spēle ir domāta līdzjutējiem, tā ir komerciāla. Nezinu, cik ilgi NBA pastāvētu, ja arēnā nebūtu līdzjutēju. Esam spēlējuši pāris arēnās, kur jau tā ir kluss. Tagad atmosfēra būtu vēl sliktāka."

Savukārt Vašingtonas komandas līderis Bredlijs Bīls atzina, ka nav par to domājis, bet šāds scenārijs būtu dīvains.

"Ja nebūs līdzjutēju, tikpat labi varētu spēlēt mūsu treniņu hallē. Sajūtas, visticamāk, būtu kā treniņspēlē, nevis īstā mačā," secināja aizsargs.

Jau ziņots, ka NBA vadība visām līgas komandām arī izsūtījusi ieteikumus attiecībā uz spēlētāju saskarsmi ar līdzjutējiem, kas paredz, ka basketbolistiem jāmēģina izvairīties no "pieci" došanas līdzjutējiem, kā arī jāatsakās ņemt rokās svešas pildspalvas, bumbas un krekli, dalot autogrāfus.

"Wizards" komanda ar 23 panākumiem 63 spēlēs saglabā devīto vietu Austrumu konferencē, bet nākamo spēli aizvadīs otrdien, mājās uzņemot Ņujorkas "Knicks".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!