Foto: Gata Pabērza kolāža

Kā mēs labi zinām, mākslai vajag telpu, un aizvadītajā nedēļā ar tādu bijām gatavi padalīties arī mēs – digitālais žurnāls MVP. Ne gluži ar savas biroja mājas sienu, bet ar saturu – gan. Nav šaubu, ka Kārlis Būmeistars vairumam cilvēku Latvijā joprojām ir mūziķis, bet Mikijs Rurks – kinoaktieris, taču pagājušajā nedēļā uzrakstījām par abiem. Kādā sakarā? Jo viens ir arī triatlonists, bet otrs – bokseris! Vienlaikus gan neaizmirsām arī par klasiskajām vērtībām basketbolu, hokeju un futbolu, tāpēc kā ierasts pirmdienās: īss atgādinājums par visu paveikto.

'Bija riebums pret basketbolu...' Jānis Timma par nodevību, meliem un šķiršanos no 'Himki'

Foto: TASS/Scanpix/LETA

"Emocionāli – tas bija smagākais gads manā dzīvē," MVP atzīst basketbolists Jānis Timma savā pirmajā intervijā medijiem četru gadu laikā. Divas sezonas Maskavas apgabala klubā "Himki" bija kā divas pavisam pretējas pieredzes, kas aprīlī beidzās, latviešu uzbrucējam aizejot un aizcērtot aiz sevis durvis. Krieviju viņš pameta, burtiski bēgot – lai visu atstātu aiz muguras pēc iespējas ātrāk un tālāk. Cilvēkus, emocijas. Un tobrīd – arī basketbola bumbu... Lai gan pagājis jau pusgads, sarunas laikā asinis brīžam uzbango un skaidrs, ka Jānim tā aizvien ir tēma, ko grūti preparēt bezkaislīgi un racionāli. Jo vilšanās, sarūgtinājums un vērmeļu rūgtā nodevības pēcgarša.

Lasīt vairāk

Pieci latvieši uz NHL sliekšņa: iespējas, mērķi, prognozes

Foto: AFP/Scanpix/LETA

Elvja Merzļikina, Teodora Bļugera, Rūdolfa Balcera un Zemgus Girgensona pozīcijas NHL šaubas neraisa, taču aktuāls jautājums – vai būs piektais? Kad un kurš? Toronto un Vankūveras jau parakstījušas, Bostona, Vinipega un Ņūdžersija – pagaidām pauzē, bet tur rokas stiepiena attālumā. Lūk, piecas pilsētas, kuru NHL klubos starp tuvākajām rezervēm atrodas, trenējas un savu iespēju cer sagaidīt kāds latviešu hokejists. Īstais brīdis izvērtēt, cik perspektīvās pozīcijās sava kluba sistēmā atrodas katrs no viņiem, kādus mērķus var izvirzīt šajā sezonā un cik pamatoti sapņot par iespēju kādudien kāpt uz NHL ledus.

Lasīt vairāk

Dzelzs vīrs bez vafeļu tortes. Kārļa Būmeistera pirmie soļi 'Ironman' saimē

Foto: Vladislavs Proškins/F64

1,9 kilometru peldējums, 90 kilometri ar riteni, pusmaratons skriešus, un tas viss – piecās stundās? Parastam biroja cilvēkam var šķist nereāli, taču Kārlis Būmeisters pieņēma šo izaicinājumu. Darbs Strasbūrā, ģimene un mūzika joprojām ir trīs vaļi, taču savu būtisku vietu "Kažas" dzīvē tagad ieņēmis arī triatlons. "Esmu aizvadījis sportiski pilnvērtīgāko vasaru, kāda man jebkad bijusi. Kārtīgi nopeldēts, izmēģināti spēki divās "pus-Ironman" sacensībās, pievarēti Siguldas kalnu maratona 35 kilometri," vasaras bilanci ieskicē pazīstamais mūziķis, kura dzīvē jaunā aizraušanās nesusi būtiskas izmaiņas.

Lasīt vairāk

Vēl pagājušajā nedēļā izstāstījām šobrīd Ziemeļamerikā aktuālo šausmu stāstu par pāridarījumiem, kas daudzu gadu garumā bijuši jāizcieš pasaules labākajām futbola spēlētājām, kuras iztiku pelna ASV Nacionālajā Sieviešu futbola līgā – mobinga un seksuālas izmantošanas dēļ daudzu spēlētāju ikdiena līdzinājusies ellei... Pirms jaunās NHL sezonas, kas mūsējo kvartetam iesākusies vienkārši spoži, iepazīstinājām ar līgas jaunāko dalībnieci Sietlas komandu un arī iepriekšējām paplašināšanās reizēm, kurās savu iespēju atraduši arī 16 Latvijas hokejisti, Maira Brieža uzvaras noskaņās – aprakstījām arī kādu ļoti savdabīgu bokseri no astoņdesmitajiem, Holivudas spīdekli Mikiju Rurku, savukārt Armands Puče savu komentāru sleju kolekciju papildināja ar jaunāko šedevru, ar smaidu savijot vienā bizē vairākas pēdējā laika aktualitātes Latvijas sportā.

Kas gaidāms "MVP"

Pēc nelielas tehniskās aizķeršanās šajās dienās divās daļās publicējam solīto ekskluzīvo interviju ar vienu no basketbola izlases labākajiem spēlētājiem Jāni Timmu, kurš iepriekš ar medijiem nebija runājis jau vairākus gadus. Gandrīz divas stundas garās sarunas pirmā daļa jau lasāma, turpinājums – nedēļas otrajā pusē. Iesāksim interesantu rakstu sēriju par bērnu sporta problemātiku Latvijā "Aiz pjedestāla", noskaidrosim, kāpēc futbola Čempiona līgā moldāvi un citi "cinīši" var, bet Latvija – nē, izsekosim mūsu vieglatlētu attiecībām ar naudīgāko sacīkšu sēriju pasaulē – "Dimanta līgu", bet, paraugoties tālāk ārpus robežām – pastāstīsim par pasaules sporta zvaigžņu savādajām fobijām.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!