Latvijas bokseris Mairis Briedis sociālajā vietnē "TikTok" publicētā video paziņojis, ka pāriet uz supersmago svara kategoriju.

Mairis Briedis pagājušā gada 26. septembrī aizvadītajā Pasaules boksa supersērijas (WBSS) finālā pret Junielu Dortikosu izcīnīja savas karjeras lielāko uzvaru. Sportists ieguva Muhameda Ali vārdā nosaukto kausu, kā arī Starptautiskās Boksa federācijas (IBF) čempionu jostu smagā svara kategorijā (līdz 90,7 kg) un žurnāla "The Ring" jostu.

Kopš cīņas par Brieža nākotni boksā izskanējušas dažādas versijas. Jau pagājušā gada novembrī bokseris sprieda par nākamajiem soļiem karjerā, apsverot interesantu cīņu smagā svara kategorijā vai pāriešanu uz supersmagsvariem (virs 90,71 kg), intervijā "Delfi TV ar Jāni Domburu" atzina sportists.

Ar trešdien publicēto video bokseris it kā norādījis, ka tomēr izlēmis nākamo cīņu aiziet supersmagsvaru konkurencē.

Taču vēl jūnijā sportista pārstāvis Raimonds Zeps sarunā ar žurnālistu Raimondu Rudzātu raidījumā "Ģērbtuve" uzsvēra, ka IBF čempionu jostas turētājs informēts par nepieciešamību aizstāvēt savu titulu pret obligāto pretendentu poli Mihalu Cesļaku.

"Vasaras beigas vai agrs rudens sākums būtu pēdējais brīdis, kad tiks aizvadīta nākamā cīņa," Brieža plānus atklāj Zeps, kurš norādīja, ka piektdien IBF arī noteikusi obligāto pretendentu. "Nākamais pretinieks būs Cesļaks."

"Šobrīd visas iespējas ir atvērtas," par Brieža iespējamo svara kategorijas maiņu saka Zeps. "Mēs vēlāmies vienu, bet jāsaprot reālās iespējas. Nevaram ar galvu skriet sienā. Maira plāns aizvien ir pāriet uz supersmagsvariem."

Mihals Cesļaks nav bijis vienīgais bokseris, ar kuru pēdējo mēnešu laikā saistīts Brieža vārds. Pats Briedis atzina, ka interesanta piedāvājuma gadījumā nemainītu svara kategorijas un cīnītos ar Lorensu Okoliju, kurš pārliecinoši pieveica latvieša konkurentu Kšištofu Glovacki. Šādu vēlmi pēc uzvaras skaļi pauda arī pats Okolijs.

Briedi kā savu nākamo pretinieku nolūkojis bija arī Pasaules boksa padomes (WBC) čempions smagajā svarā Ilunga Makabu, kurš publiski izaicināja Latvijas pārstāvi.

Savukārt pats Latvijas bokseris vairākkārt sociālajās vietnēs centās uzrunāt interneta slavenības un bokserus Džeiku un Loganu Polu, kuriem Briedis pat piedāvāja iespēju cīnīties pret viņu divatā. Sportists arī atzinis, ka labprāt aizvadītu cīņu ar Meksikas boksa superzvaigzni Saulu "Kanelo" Alvaresu, ar kuru varētu cīnīties smagā (līdz 90,7 kg) vai pussmagā (līdz 79,4 kg) svara kategorijās.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!