Foto: Shutterstock

Paša audzēts kraukšķīgs, smaržīgs gurķis itin nemaz nav salīdzināms ar rūpnieciski audzētajiem un nopērkamajiem lielveikalā. Turklāt svaigu to vari jebkurā brīdī noraut savā dārzā vai uz palodzes, vai balkona un likt uz kārā zoba – nokraukšķinot tāpat vai sagriežot salātos un, kad jau raža tik apjomīga, – ieburkot arī nākamajai ziemai.

Gurķu audzēšanas gudrības jau katram ir savas, bet mēs ieteiksim vairāku speciālistu padomus, kur, kad un kā labāk sēt, kad pārstādīt, mēslot. Audzēt uz lauka dobē, spaiņos? Varbūt veidot piramīdas? Cik bieži laistīt? Galvenais nosacījums, ja esi dārza cienītājs parastais – bez īpašiem aprīkojumiem – nepārsteigties ar gurķu sēšanu, jo visiem "ķirbjveidīgajiem", kas ir arī gurķis, patīk "siltas kājas", īpaši naktīs. Lūdzu, – "Delfi Life" rakstu izlase, kurā vari smelties visas sev vajadzīgās gudrības un varbūt arī pamēģināt jaunus paņēmienus bagātīgas gurķu ražas izaudzēšanai.

Pirmkārt, saskaņā ar dārzniecības "Neslinko" ekspertu gadu gaitā izstrādāto un pārbaudīto sējas dienu kalendāru, šogad vislabākās dienas gurķu sējai uz lauka – 3. jūnijā no pulksten 10 un 4. jūnijā visu dienu, bet maijā tuvākā diena, kad ir ieteicams sēt, ir 7. maijs līdz pulksten 20, taču kalendāru atradīsi te – Ieteicamās tomātu un citu dārzeņu sējas dienas 2024. gada pavasarī.

Kur, kad un kā sēt gurķus

Lai turpinātu lasīt, iegādājies abonementu.

Lūdzu, uzgaidi!

Pielāgojam Tev piemērotāko abonēšanas piedāvājumu...

Loading...

Abonēšanas piedāvājums nav redzams? Lūdzu, izslēdz reklāmu bloķētāju vai pārlādē lapu.
Jautājumu gadījumā raksti konts@delfi.lv

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!