Фото: IIHF

Latvijas hokeja izlase no pasaules čempionāta izstājās tieši pēc tam, kad Nacionālās hokeja līgas (NHL) Stenlija kausu noslēdza arī Vankūveras "Canucks", kuras vārtus sargāja Artūrs Šilovs. Čempionāta spēka ranga veidotāji šos abus notikumus sasaistīja.

Starptautiskās Hokeja federācijas (IIHF) neoficiālajā spēka rangā Latvijas izlase ierindota devītajā vietā, tieši tajā pašā pozīcijā, kurā noslēdza 2024. gada pasaules čempionātu.

"Kad Šilovs pārstāj ķert ripas, apstājamies arī mēs," teikts komentārā pie Latvijas valstsvienības devītās pozīcijas. 2023. gadā Šilovs bija viens no Latvijas izlases līderiem, kad tā izcīnīja bronzas godalgas. Viņš tika atzīts par visa pasaules čempionāta labāko spēlētāju.

Šogad Šilovs Latvijas izlasei nepievienojās, jo desmit Stenlija kausa spēlēs sargāja "Canucks" vārtus. Tomēr otrās kārtas sērijā Vankūveras komanda izšķirošajā, septītajā, spēlē zaudēja Edmontonas "Oilers" un izstājās no cīņas par prestižo trofeju.

Spēka rangā līderpozīcija atvēlēta Zviedrijas valstsvienībai, kas grupu turnīru aizvadīja perfekti, izcīnot uzvaras pamatlaikā visās septiņās spēlēs. Tai seko Kanāda, ASV un turnīra mājiniece Čehija.

Читайте нас там, где удобно: Facebook Telegram Instagram !