Foto: AFP/Scanpix/LETA

Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) vienības Dalasas "Mavericks" līderis Luka Dončičs uzskata, ka Losandželosas "Clippers" uzbrucēja Markusa Morisa spēles maniere pret viņu bijusi apzināti nekorekta, slovēnis lika noprast pēc sērijas pēdējās spēles.

Jau ziņots, ka "Mavericks" sērijas sestajā spēlē ar rezultātu 97:111 piekāpās "Clippers" basketbolistiem, tādējādi sērijā zaudējot ar rezultātu 2-4. Spēles pirmajā ceturtdaļā no zāles tika izraidīts Dončiča pretspēlētājs Markuss Moriss, kurš pret basketbolistu rupji pārkāpa noteikumus, metiena brīdī ar delnu iesitot slovēnim pa galvu.

Visas sērijas laikā varēja novērot, ka abi spēlētāji nevairās veltīt viens otram laipnības, kā arī ik pa laikam spēlēt uz noteikumu pārkāpumu robežas. Sērijas piektajā spēlē Moriss uzkāpa uz Dončiča savainotās potītes, bet pēc mača "Mavericks" basketbolists izteica cerību, ka tas nav bijis apzināti.

Savukārt šoreiz slovēnis, taujāts par Morisa izraidīšanu, vārdus vairs netaupīja: "Tā bija briesmīga epizode. Ko gan es varu pateikt? Viņš ko līdzīgu darījis jau divas spēles pēc kārtas. Ļoti cerēju, ka pirmajā spēlē tas nebija apzināti, bet, atskatoties uz piezīmi šajā mačā, jūs zināt, ko tagad domāju."

Dalasas komandas galvenais treneris Riks Kārlails pēc spēles atzina, ka uzreiz paredzējis Morisa izraidīšanu. Savukārt "Clippers" stūrmanis Doks Riverss intervijā pēc pirmās ceturtdaļas uzsvēra, ka Moriss sodīts vien sava vārda un reputācijas dēļ.

"Uzskatu, ka tas bija smags sods, sanāca trāpīt viņam virs pleciem," pēc mača izteicās pats Moriss. "Nevēlos, lai cilvēki jauc sīkstu spēli ar nedisciplinētu spēli."

Atzinīgus vārdus pēc sērijas Dončičam veltīja Kārlails, kurš uzsvēra, ka basketbolists vēl var ievērojami progresēt.

"Viņš ir viens no sīkstākajiem spēlētājiem, ko esmu redzējis savos 36 NBA pavadītajos gados. Viņš ir lielisks gados jauns spēlētājs, kurš progresē ik gadu. Pērn viņš tika atzīts par Gada labāko debitantu, bet šogad viņš pretendē uz sezonas progresējušākā spēlētājā balvu. Gribētu zināt, vai kāds to iepriekš ir paveicis. Sagaidu, ka viņš nākamgad būs uzlabojis vēl kādu savu spēles sastāvdaļu. [Lerijs] Bērds, Maģiskais [Džonsons], [Maikls] Džordans un visi tie lieliski spēlētāji tāpat darīja ik vasaru," klāstīja Kārlails.

"Viņam ir neapspiežams entuziasms par basketbolu, saviem komandas biedriem un vēlmi uzvarēt. Šodien bija grūti viņu dabūt nost no laukuma. Otrajā puslaikā paveicām to vien pašās beigās. Mums paveicies, ka mums viņš ir, un tagad mums jānodrošina visu spēlētāju veselība, kā arī jāturpina strādāt pie komandas būvēšanas ap viņu," Dončiču slavēt turpināja treneris.

Jau ziņots, ka Kristapam Porziņģim sezonu labā ceļgala meniska plīsuma dēļ nācās noslēgt uz rezervistu soliņa.

Savukārt "Clippers" komanda nākamajā kārtā tiksies ar Denveras "Nuggets" un Jūtas "Jazz" dueļa uzvarētāju. Šobrīd šajā sērijā rezultāts ir 3-3.

Infografika: SofaScore

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!