Foto: F64

Sporta medijam MVP aiz muguras nedēļa, ko lielākoties pavadījām basketbola bumbu rīboņas un sacīkšu auto izplūdes gāzu noskaņās. Un vēl – mēģinot analizēt, kurp traucas Latvijas Olimpiskās komitejas reformu vilciens. Tā "mašīnistu" un viņa komandu gan tas darīja piktus, tomēr rosināja arī uz noderīgiem darbiņiem. Par ko prieks!

'Sapņu komanda' toreiz un tagad. Vai Jānim Timmam ir taisnība?

Foto: F64

"Ja salīdzina sastāvu, ko varētu savākt tagad, ar to, kas bija 2017. gadā – divi dažādi lielumi, nakts un diena. Kaut vai paņemot tos pašus spēlētājus – katrs līmeni vai divus augstāk," intervijā MVP nesen izteicās Jānis Timma. Sacīts, darīts – nolēmām salīdzināt! Pagājušonedēļ uzsākot ciklu, kas Latvijas basketbolu var novest pie labāko spēku atkalapvienošanas uz pasaules mēroga skatuves, lūkojām izvērtēt: kurš patiešām par līmeni vai diviem cēlis savas prasmes, bet kuram meistarības līkne patiesībā slīdējusi lejup. Lai, saliekot to visu kopā, atbildētu uz jautājumu: kurš jaudīgāks? 2017. vai 2021. gada "Sapņu komandas" modelis.

Lasīt vairāk

Lielie reformatori, mazie meli un īsā atmiņa. Vai Olimpiskā komiteja audzina mankurtus?

Foto: Romāns Kokšarovs/F64

Pusotra gada laikā kopš Latvijas Olimpiskās komitejas vadības maiņas, kas sev līdzi nesa solījumus vērst par labu pašu uzrādītos trūkumus līdzšinējā darbībā, notikušās pārmaiņas par lietderīgām atzīst ne tuvu visi, tostarp jūtoties nepatīkami pārsteigti par informācijas ierobežošanu un pat slēpšanu. "Tagad daudz kur pie varas raujas un nereti to arī iegūst tehnokrātu un digitālā paaudze – zilās apkaklītes. Pateicoties populismam, iemantojuši vēlētāju uzticēšanos, viņi jūtas tik pašpārliecināti un vareni, ka, aci nemirkšķinot, apstrīd vai noliedz visu, kas radīts līdz šim, attīstību saskatot tikai bezgalīgās reformās un tradīciju neievērošanā, nelabprāt kavējas atmiņās un par patiesību atzīst tikai savējo, citas ignorējot," savu redzējumu pirmoreiz atklāti pauž arī bijušais LOK prezidents Aldons Vrubļevskis.

Lasīt vairāk

Jo vairāk nopelnīji, jo mazāk saņemsi. Reformu dīvainības sportistu un treneru finansēs

Foto: F64

Valsts naudas sadales funkciju sportistiem no Latvijas Olimpiskās vienības pārņēmušas federācijas. Lai gan naudas kopīgajā katliņā mazāk nav kļuvis, būs sportisti, kuriem jaunā kārtība mazinās materiālo labklājību. Un dīvaini, ka visvairāk apcirpti tiks tie atlēti, kas aizvadītajā vasarā olimpiskajās spēlēs Tokijā startēja vislabāk. Tikai pagaidām viņi paši to nezina...

Lasīt vairāk

Tāpat pagājušajā nedēļā pētījām, kā basketbolistu ieradumus un precizitāti ietekmē dažādos turnīros un valstīs izmantotās atšķirīgās spēles bumbas: Andrejs Siliņš apkopoja faktus un viedokļus, tostarp vairāku Latvijas vadošo spēlētāju (Dāvis Bertāns, Rodions Kurucs, Anžejs Pasečņiks) pieredzi, bet Reinis Lācis izbūrās cauri Latvijas-Igaunijas līgas skaitļiem, secinot gan kopējās tendences, gan arī katrai no 15 komandām raksturīgās īpatnības. Gādājām arī par motoru sportu cienītāju labpatiku – noslēdzām pasaules rallijkrosa sezonu, garākā sarunā par iecerētajām izmaiņām iztaujājot RX sacensību seriāla jauno bosu, kā arī pavadījām pelnītā atpūtā lielāko F-1 trakuli Kimi Raikonenu. "Kamēr dienas, kurās tu dzer, ir vairāk par tām, kad ir paģiras – viss ir kārtībā," pārliecināts soms...

Kas gaidāms "MVP"

Šīs dienas Latvijas sportā paiet basketbola izlases zīmē – ceturtdienas vakarā komanda uzsāka jauno Pasaules kausa ciklu ar zaudējumu serbiem, bet šodien lūkos veiksmīgāk turpināt pret slovākiem. Šajā sakarā Raimonds Rudzāts šodien jau atgādinājis par spēlētāju, kuram šobrīd būtu bijis jābūt vienam no izlases līderiem – Andri Biedriņu, mēģinot saprast, kāpēc viss noticis tā, kā tas noticis. Būs stāsts arī par Latvijas hokeja izlases spēlētāju, kas iztiku pelna arī būvlaukumā ar dimanturbi rokās, pavisam svaiga Armanda Pučes komentāra sleja, bet video interviju seriāla 'MVPersonība' jaunākajā epizodē – garāka saruna ar Mārtiņu Pļaviņu, kurš savā ilgajā un piedzīvojumiem bagātajā karjerā paspējis iziet cauri ne vienam vien elles lokam. Atklāsim pirmās skices pārsteigumam, ko Latvija 3x3 basketbolā gatavo Parīzes olimpiādei pēc divarpus gadiem, kā arī paskaitīsim kādus interesantus mārketinga miljonus.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!