Foto: Gata Pabērza kolāža

Aizvadītā nedēļa noteikti sagādāja daudz aizņemtu brīžu tiem MVP lasītājiem, kas interesējas par basketbolu – par to katrs atšķirīgā, taču nemainīgi saistošā formā gādāja Roberts Štelmahers, Luka Banki un Kevins Gārnets. Nu, un, protams, hokeja pavasaris – gaisā burtiski jūtams, kā tas tuvojas...

'Pie sevis būs ļoti jāpiestrādā.' Basketbola fanāts Banki mudina atgriezties realitātē

Foto: Dmitrijs Suļžics/F64

Apjomīga un niansēta intervija ar jauno Latvijas basketbola izlases galveno treneri Luku Banki – izzinot gan itāliešu speciālista cilvēcisko pusi un personību, gan profesionālos principus un taktiskās detaļas. "Domāju, ka jums pietrūkst apziņas par realitāti. Apskatieties apkārt! Latvija nepiedalīsies nākamajā Eiropas čempionātā!" Obligātā lasāmviela basketbola gardēžiem, kas raisījusi ļoti pozitīvu rezonansi.

Lasīt vairāk

Latvija – hokeja vārtsargu lielvalsts! Mīts un pašapmāns vai pārsteidzošs fenomens?

Foto: DELFI kolāža

Vēl nemaz ne tik sen hokeja fanu klasika bija joks, vai tikai Latvijas valstsvienības vārtos nebūs jāstājas pašam Kirovam Lipmanam – kārtējo reizi nespējot atrast kopēju valodu ar Artūru Irbi, aiz kura muguras šķita plešamies bezdibenis. Kirova pēctecim Aigaram Kalvītim ir daudz patīkamākas rūpes – teju desmit vārtu vīri, kas ikdienā spēlē ļoti labā līmenī, un nedarītu kaunu izlases kreklam. Trīs no tiem – ar NHL līgumiem. Vai Latviju šajā gadsimtā pamatoti varam dēvēt par izcilo hokeja vārtsargu zemi?

Lasīt vairāk

Vieniem bende, citiem čempions. Roberta Štelmahera amerikāņu kalniņi

Foto: Mārtiņš Zilgalvis/F64

Viena pavasara ietvaros Roberts Štelmahers pieredzējis ļoti pretējas emocijas. Aizpagājušajā nedēļā viņš kļuva par "Kalev" kluba varoni, izcīnot Igaunijai pirmo čempionu titulu "Pafbet" līgā, bet vēl februārī saņēma pamatīgu kritikas devu par izgāšanos ar Latvijas izlasi. Treneris neslēpj, ka tam pāri nav ticis joprojām. "Tā tam nebija jānotiek. Ne dusmu, ne naida vai aizvainojuma man ne uz vienu nav un nevar būt. To, ka runā par mani – arī to pieņemu. Labi saprotu, ka šādos brīžos ikviens ir treneris..."

Lasīt vairāk

Kevins Gārnets ir Minesotas "Timberwolves" komandas leģendārākais spēlētājs, tomēr kluba durvis viņam ir slēgtas – viņš uzņemts NBA Slavas zālē, taču paša dzimtajā arēnā viņa krekls nav godināts. Kādēļ tā – to pagājušās nedēļas nogalē izstāstīja Andrejs Siliņš ar jau kārtējo aizraujošo sāgu no NBA vēstures apcirkņiem, savukārt Jānis Freimanis noapaļoja MVP nedēļu, paverot priekškaru vienai no Ziemeļamerikas profesionālo līgu kaunpilnākajām praksēm: "tankošanās" kultūrai, kuras esence nav savienojama ar sportiskajiem principiem. Ko tikai NHL klubi nav darījuši, lai tiktu pie Mario Lemjē vai Konorora Makdeivida...

Kas gaidāms "MVP"

Nākamās nedēļas ietvaros sāksim rakstveidā apkopot darbu, kas ildzis vairāku mēnešu garumā, turpinot šķetināt "slaucamo vecāku" tēmu Latvijas jaunatnes hokeja saimniecībā, iepazīsimies, kas par vīru brauc trenēt Rīgas "Dinamo", noskaidrosim, kā šajā ierobežojumu laikā iespējams tikt caur Indiju uz Tokijas olimpiskajām spēlēm, NBA aprindās turpināsim apzināt Ziemeļamerikas profesionālajās sporta spēļu līgās bēdīgi populāro "tankošanās" kultūru, aicināsim uz sarunu ar vienu no uzlecošajām Latvijas sporta zvaigznēm aiz okeāna, kā arī pastāstīsim brīvdienu stāstu par kādu savdabīgu čempionu, kas par tādu kļuva, nezinot, ar ko sacenšas, par ko un ar kādiem noteikumiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!