Foto: LETA

Pagājušā gada oktobrī, kad Latvijas futbola valstsvienība pirmoreiz tikās ar Lihtenšteinu, tās gatavība bijusi augstākā līmenī, uzskata izlases galvenais treneris Aleksandrs Starkovs.

Kā ziņots, pirmajā 2014.gada Eiropas čempionāta kvalifikācijas turnīra spēlē šogad Latvijas izlase piektdien izbraukumā sacentīsies ar Lihtenšteinu.

Šī Latvijas izlasei būs otrā spēle šogad, jo pirms pusotra mēneša tā ar rezultātu 0:3 pārbaudes spēlē pārliecinoši piekāpās Japānai.

"Uzdevums spēlē ar Lihtenšteinu mums būs uzvarēt, un izsaucu spēlētājus, kuri šo uzdevumu var izpildīt," preses konferencē pirmdien izteicās Starkovs. "Visiem futbolistiem jau sākusies sezona un aizvadītas pirmās oficiālās spēles. Ceru, ka viņu gatavība ļaus parādīt labu sniegumu."

"Mans galvenais uzdevums būs radīt nopietnu noskaņojumu. Svarīgi, lai futbolisti cienītu pretiniekus, bet spēlētu nikni un agresīvi divcīņās, veidotu momentus," uzsvēra Starkovs. "Ceru, ka palīdzēt varēs visi izsauktie spēlētāji."

Atceroties gada pirmo maču ar Japānu, Starkovs atzina, ka šajā cīņā Latvijas izlase nav spēlējusi labi. "Mūsu spēlētāju gatavība bija zema, un līmeņu atšķirība radīja šādu rezultātu. Ceru, ka tagad futbolistiem kondīcija ir labāka."

Iepriekšējā Pasaules kausa kvalifikācijas turnīra spēlē 16.oktobrī Latvijas izlase sacentās tieši ar Lihtenšteinu, ko savā laukumā uzvarēja ar rezultātu 2:0. Starkovs gan nekautrējās atzīt, ka uzskata, ka tobrīd futbolisti bija gatavāki spēlei.

Kā ziņots, izlases kandidātu sarakstā ir 20 futbolistu. Sākotnēji nosaukto sarakstu Starkovs svētdien papildināja ar Alanu Sineļņikovu, Juriju Žigajevu un Antonu Jemeļinu. Tikmēr no kandidātu saraksta vēl pirms treniņnometnes sākuma pazuda Aleksandrs Fertovs un Artūrs Zjuzins.

Fertovam pašlaik ir trauma, bet lielāka neskaidrība ir ar Krievijas pirmās līgas komandā Kaļiņingradas "Baltika" spēlējošo Zjuzinu.

"Zjuzins nevēlējās laist garām pirmdien paredzēto kluba spēli, un tāpēc pieņēmām lēmumu viņu neizsaukt," Starkovs nevēlējās sīki komentēt pussarga lēmumu, tomēr atgādināja, ka citi spēlētāji no Krievijas pirmās līgas komandām pašlaik jau ir izlases rīcībā. "Par viņa prioritātēm jājautā pašam spēlētājam. Tā ir viņa izvēle. Mums svarīgs ir neviens viens konkrēts spēlētājs, bet visa komanda kopumā."

Pēc cīņas pret Lihtenšteinu Latvijas izlase nākamo spēli 2014.gada Pasaules kausa kvalifikācijas turnīrā aizvadīs jūnijā savā laukumā pret Bosniju un Hercegovinu.

Kvalifikācijas turnīra G apakšgrupā pēc četrām kārtām pa desmit punktiem ir Grieķijai, kā arī Bosnijai un Hercegovinai, Slovākijai ir septiņi punkti, Lietuvas kontā četri punkti, Latvijas izlase tikusi pie trim punktiem, bet Lihtenšteina joprojām cīnās bez punktiem.

Kvalifikācijas turnīrs risināsies līdz 15.oktobrim. Finālturnīrā, kas 2014.gadā notiks Brazīlijā, iekļūs deviņu apakšgrupu uzvarētājas, bet astoņas labākās otrās vietas ieguvējas izspēlēs vēl četras ceļazīmes uz finālturnīru izslēgšanas spēļu stadijā.

Latvijas futbola izlases kandidātu saraksts 2014.gada Pasaules kausa kvalifikācijas turnīra spēlei pret Lihtenšteinu:

vārtsargi - Andris Vaņins ("Sion", Šveice), Pāvels Doroševs ("Liepājas metalurgs"), Germans Māliņš ("Skonto");

aizsargi - Kaspars Gorkšs (Vulverhemptonas "Wanderers", Anglija), Deniss Ivanovs ("Baku", Azerbaidžāna), Vitālijs Smirnovs ("Ventspils"), Nauris Bulvītis (JPFS/FK "Spartaks"), Oskars Kļava (Baku AZAL, Azerbaidžāna), Ritvars Rugins ("Skonto"), Antons Jemeļins ("Liepājas metalurgs");

pussargi - Aleksandrs Cauņa (Maskavas CSKA, Krievija), Aleksejs Višņakovs (Kaļiņingradas "Baltika", Krievija), Oļegs Laizāns (Krasnojarskas "Jeņisej", Krievija), Alans Sineļņikovs ("Skonto"), Artis Lazdiņš (Glivices "Piast", Polija), Jurijs Žigajevs ("Ventspils");

uzbrucēji - Artjoms Rudņevs (Hamburgas SV, Vācija), Māris Verpakovskis ("Ergotelis", Grieķija), Edgars Gauračs (Maskavas "Torpedo", Krievija), Vladimirs Kamešs (Permas "Amkar", Krievija).

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!