Foto: Gata Pabērza kolāža
Pakāpeniski atvadāmies no vasaras, bet tepat ap stūri ar jauniem izaicinājumiem jau sagaida rudens — olimpiskā kvalifikācija un KHL sezona hokejā, mazliet tālāk arī NBA un NHL, turklāt pavisam aiz kalniem vairs nav arī ziemas olimpiskās spēles.

'Basketbols nav fizkultūra'. Nikolajs Mazurs aicina trenerus nemeklēt attaisnojumus

Foto: LETA

Par Latvijas jauno basketbolistu robiem tehniskajā un fiziskajā sagatavotībā tiek runāts jau vairākus gadus. Nikolajs Mazurs pirms vairākiem gadiem strādāja ar talantīgu puišu paaudzi, kurā bija arī Kristaps Porziņģis. Trenera skatījums un izteikumi daudziem viņa kolēģiem nepatiks, taču ignorēt tos būtu nepareizi. "Ja basketbola treniņš ir atnākt, padriblēt, izskriet uzdevumus "trīs pret divi", paspēlēt "trīs pret trīs" un izmest metienus, tad mums vispār nebūs nekādu iespēju konkurēt," brīdina Mazurs.

Lasīt vairāk

'Paveicās, ka man pēc tam vēl bija iespēja...' Edgara Masaļska noslēpumainā drāma Vecrīgā

Foto: DELFI kolāža

Rīgas "Dinamo" pirmajā KHL sezonā pēc atgriešanās no izbraukuma pa Krievijas ziemeļaustrumiem "Arēnā Rīga" svinēja trīs uzvaras pēc kārtas. Lielisks mājinieku vārtos bija Edgars Masaļskis, kuram tā bija līdzšinējās karjeras virsotne gan spēles līmeņa, gan saņemtā atalgojuma ziņā. Taču tad komandas vakariņas Vecrīgā beidzās ar lauztu potīti un lauztu līgumu. Par to šoreiz MVP rubrikā "X stunda".

Despots un smadzeņu 'drāzējs' Džeisons Kids. Kādās rokās nonācis Porziņģis un Dončičs?

Foto: AP/Scanpix/LETA

Dalasas "Mavericks" šajā vasarā piedzīvojusi pārmaiņas komandas vadībā. Vēl pirms Luka Dončičs parakstīja jaunu līgumu, par galveno treneri tika iecelts Džeisons Kids, kurš pirms desmit gadiem kopā ar Dalasu izcīnīja NBA čempionu titulu. Izklausās pēc simboliska soļa jaunas un skaistas ēras sākumam, taču no zāles tumšākajiem stūriem uzglūn pagātnes rēgi. Aicināti raksturot vienu no visu laiku izcilākajiem saspēles vadītājiem kā treneri viņa kolēģi un padotie žurnālistiem visbiežāk atbild ar pretjautājumu – publiski vai anonīmi?

Lasīt vairāk

Aizvadītajā nedēļā Raimonds Rudzāts komentāra sadaļā aprakstīja šķietamo tabu tēmu par paralimpiešu prēmēšanu un valsts attieksmi pret pielāgoto sportu kopumā. Atmetot mītus un stereotipus, papētījām, vai ir pamats runām par tumšādaino cilvēku priekšrocībām sporta laukumā. Un pastāstījām par kādu ļoti neparastu personību, kas pirms astoņdesmit gadiem prasmīgi spēja apvienot beisbolista un spiega karjeru.

Kas gaidāms "MVP"

Jauno nedēļu iesākām ar Armanda Pučes komentāru par Rīgas "Dinamo" pārspīlēto lomu Latvijas hokejā un nenovērtēto lomu Latvijas politikā. Turpināsim ar vēl nesen apzeltītu olimpisko kvartetu, kas nu jau pieder vēsturei, atgādināsim par kāda leģendāra sportista neparastajiem debijas apstākļiem, olimpiskās kvalifikācijas priekšvakarā aprunāsimies ar kādu no Latvijas hokeja izlases personībām, apskatīsim gadījumus, kad sportisti dusmas vērsuši pret saviem komandas biedriem, un vēl šo to citu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!