Foto: DELFI

Kontinentālās hokeja līgas (KHL) Latvijas komanda Rīgas "Dinamo" aizvada pēdējo izbraukuma sērijas spēli pirms gaidāmajām Soču ziemas olimpiskajām spēlēm, tiekoties ar Ņižņijnovgorodas "Torpedo" komandu, kuras galvenais treneris ir latvietis Pēteris Skudra.

Cīņa sāksies plkst.17. pēc Latvijas laika. Tiešraidē to varēs redzēt kanālā "Viasat Sport Baltic" (VSB).

Kā zināms, pēc iepriekšējā spēlē izcīnītā panākuma pret Kzaņas "Ak Bars" rīdzinieki ir garantējuši vietu izslēgšanas cīņās jeb Gagarina kausa izcīņā. Pēc mača ar "Torpedo" būs pārtraukums, kas saistīts ar Soču olimpiskajām spēlēm. Pēc tām tiks aizvadītas pēdējās trīs regulārā čempionāta mājas spēles un viens izbraukuma mačs.

Abu komandu iepriekšējā tikšanās reizē 23.septembrī pārāki ar 3:2 Rīgā bija Ņižņijnovgorodas vienības spēlētāji.

Jau vēstīts, pirmajā no četrām izbraukuma spēļu sērijas cīņām Rīgas "Dinamo" Podoļskā ar rezultātu 2:6 piekāpās vietējam "Vitjaz" klubam, savukārt pēcāk tika pieveikta KHL čempionvienība Maskavas "Dinamo", bet trešajā cīņā pēcspēles metienos tika uzvarēts Kazaņas klubs ar 3:2.

"Dinamo" treneri šajā izbraukumā līdzi sākotnēji ņēma 28 hokejistus - vārtsargus Mīkaelu Telkvistu, Jakubu Sedlāčeku un 17 gadus veco Salvi Balandīnu; aizsargus Arvīdu Reķi, Metu Robinsonu, Georgiju Pujacu, Krišjāni Rēdlihu, Kristapu Sotnieku, Jēkabu Rēdlihu, Rodrigo Laviņu, Mārtiņu Poreju un Edgaru Siksnu; kā arī uzbrucējus Kailu Vilsonu, Lauri Dārziņu, Polu Šekuru, Marcelu Haščāku, Džeimiju Džonsonu, Miku Indraši, Vitāliju Pavlovu, Aleksandru Ņiživiju, Māri Bičevski, Mārtiņu Cipuli, Andri Džeriņu, Juri Upīti, Gunāru Skvorcovu, Rustamu Begovu, Robertu Bukartu un Deividu Sarkani.

Tomēr pēc spēles ar "Vitjaz" Rīgā atgriezās Rodrigo Laviņš un Džeimijs Džonsons, kuri izbraukuma laikā apslima, bet pēc cīņas ar Maskavas "Dinamo" no sastāva savainojuma dēļ izkrita arī Gunārs Skvorcovs. Taču vienībai atlikušajās divās spēlēs pievienojās komandas kapteinis Sandis Ozoliņš, kurš pirmos divus mačus izlaida veselības rehabilitācijas procedūru dēļ.

Izbraukumā nav devies ceļgala savainojumu guvušais Marcels Hosa, kā arī jau ilgstoši savainojumus ārstējošie Oskars Cibuļskis un Gints Meija.

Janvāra 11 spēlēs "Dinamo" pamīšus tikuši pie sešām uzvarām un pieciem zaudējumiem. Savukārt "Torpedo" hokejisti tikpat janvāra cīņās uzvarējuši deviņas reizes.

Latvijas klubs ar 85 punktiem 49 spēlēs Rietumu konferencē atrodas sestajā vietā, bet tikpat punktu un par maču vairāk ir Horvātijas klubam Zagrebas "Medveščak", kas atrodas piektajā vietā.

Tikmēr "Torpedo" 49 mačos iekrājuši 86 punktus, ka Austrumu konferencē ļauj ieņemt augsto ceturto vietu.

Šajā KHL sezonā spēlē 28 komandas, kas sadalītas četrās divīzijās, pa septiņiem klubiem katrā. Katra komanda KHL regulārajā čempionātā aizvadīs 54 spēles - divas spēles (pa vienai savā laukumā un izbraukumā) ar katru līgas komandu.

Pēc regulārās sezonas katras konferences astoņas spēcīgākās komandas iekļūs Gagarina kausa izcīņā, bet vājākās vienības sezonu turpinās Cerību kausā, ko pērn ieguva Rīgas "Dinamo".

Rīgas "Dinamo" komandai kā minimālais mērķis bija izvirzīts iekļūt Gagarina kausa izcīņā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!