Foto: Shutterstock
Daudzi sapņo par to, cik jauki būtu, ja ja viņu mājokļa centrālās telpas vidū gozētos "virtuves sala" – liels galds ar izlietni, plīti, tvaiku nosūcēju un dažādiem citiem laimīgas un veiksmīgas virtuves dzīves atribūtiem. Saime pulcētos ap salu, kopā līksmi gatavotu vakariņas, melstu niekus un smietos – gluži kā burvīgā, romantiskā filmā. Bet tad ierodas saimniece, kam ir šāda virtuve, un kā uz paplātes izklāsta sešus iemeslus, kādēļ viņa necieš savu "virtuves salu", lai gan savulaik pati to ļoti vēlējusies.

Vieta, ko kaķis sauks par savu īpašumu


Atvērtā plānojuma un virtuves salas problēma slēpjas tajā, ka tā ir tik tiešām atvērta visiem ģimenes locekļiem un mājas iemītniekiem, ieskaitot kaķi. Ja peļu junkurs nolems, ka virtuves sala viņam kaut kādu iemeslu dēļ ļoti patīk un viņš vēlas tajā dzīvot, – nekas un neviens viņu neapturēs. Protams, kāds iebildīs, ka murrātājs var okupēt arī parastu galdu, tomēr tāda varbūtība ir mazāka. Jo virtuves sala atrodas pašā vidū, pašā uzmanības centrā!

Vieta, kur valda mūžīga nekārtība


Nopucē savu virtuves altāri, bet jau pēc skaitītām sekundēm tur atkal kaut kas ir sakrauts! Turklāt tas notiek absolūti pret tavu gribu – tikai tāpēc, ka ir ērti likt uz salas visu pēc kārtas. Un visiem zināms, ka neviena virsma necieš tukšumu, kur nu vēl tik plaša...

Vieta, kur valda mūžīga nekārtība, pat bez nekā lieka


Tomēr fokusējamies uz to, ka virtuves sala nekad nebūs nevainīgi tukša. Tā ir pārāk liela, pat aicinoša! Pat, ja tur nekā nav, tur vienalga kaut kas būs – vai tie būtu dēlīši, naži vai tosteris.... Starp citu, par tosteri – skatīt nākamo argumentu!

Vieta, kur sadzīves tehnika izskatās dīvaini


Dīvainā kārtā vairums sadzīves tehnikas veidota tā, lai lietotājs ikdienā redzētu tikai priekšpusi vai aizmuguri un vienu sānu. Visi pieņem, ka tehnika atradīsies kaut kur pie sienas, stūrītī... Savukārt uz virtuves salas nekādu stūrīšu vai sienu nav. Jā, pastāv ierīces, kas stilīgi un labi izskatās no visām pusēm. Bet cena, ko par tām jāmaksā... Un ne vienmēr ražotājs būs tevis iecienītais.

Vieta, kur apklust jebkura saruna


Gatavojot maltīti kopā ar draugiem, kas sasēduši ap salu, rēķinies, ka ātri vien visi apklusīs un vēros, kā tu cep un šmorē. Nepatīk "neērtas pauzes"? Ja tev būs virtuves sala, tu zvērosi dusmās, jo jebkura saruna pārvērtīsies par neērtu pauzi. Jo tu taču sēdi vai stāvi ar seju pret cilvēkiem, turklāt kaut ko dari.... cilvēkiem patīk skatīties, kā strādā citi cilvēki. Sajutīsies kā kulinārijas šova vadītāja, tas gan!

Vieta, kur neviens nesēž


Nu labi, iepriekšējais arguments varbūt nav īsti korekts, jo viss atkarīgs no virtuves salas konstrukcijas. Patiesībā ražotāji domā par to, lai salas būtu funkcionālas, nevis ērtas – pie tām ir ērti gatavot ēdienu, bet ballēties gan ne pārāk, ja vien tu un tavi viesi neesat ierāvuši kādu lieku graķīti un jums jau ir vienalga. Tādēļ ciemiņi, visticamākais, grozīsies pa virtuves kaktiem, bet pie virtuves salas paliksi tikai tu un tavi naži. Šodien tu esi kulinārijas šova galvenā varone un tūlīt visiem rādīsi, kā pareizi uzcept Pekinas pīli. Vispirms ņemiet...

Knifiņi izcilai viltotajai Pekinas pīlei un 15 lieliskas idejas vakariņām

Foto: Shutterstock


Visi pazīstam viltoto zaķi, kurš pēc zaķa nu nemaz neizskatās. Tad jau Pekinas pīli noviltot ir tīrais nieks – lai vai kā, cepetis beigās izskatīsies pēc putna tik un tā!

Lasīt vairāk

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!