Foto: Shutterstock
Vasaras saulē un veldzē nobriedušu sviesta pupiņu apčubināšana un galiņu nokniebšana var būt visnotaļ meditatīva nodarbe, ja laiskā augusta atvaļinājuma pēcpusdienā sēdi uz terases ar pupu kurvi klēpī. Taču, ja stāvi virtuvē pie traukiem un virtuves rīkiem klātas darba virsmas, bet vakariņas jāceļ galdā jau pēc minūtēm divdesmit, izmēģini citu, daudz ātrāku pupiņu sagatavošanas metodi!

1. solis. Ņem pupiņas saujā, sakārto, lai visi stiebri būtu vienā virzienā. Lai gan ir saimnieces, kas mēdz pākšu pupiņām apgriezt abus galus, tomēr tas ir lieki – smailie galiņi ir mīksti un maigi, tie netraucē pākstīm nogatavoties pannā vai katlā. Cieto, reizēm aso kātiņu gan vajag nogriezt.

2. solis. Saņem pupas saujā ciešāk, nolīdzina pākšu galiņus un ar lielo šefpavāra nazi un vienu rokas kustību nogriež kātiņus vienā reizē.

Un tad atliek vien izvēlēties īsto pagatavošanas veidu! Ja pupiņas ir pavisam svaigas, nereti pietiek vien apcept tās pannā – sviestā, kas aromatizēts ar ķiploku un salviju.

Seko "Delfi" arī vai vai Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!