Foto: Shutterstock
Jūnijs ir klāt, dobēs rabarberi aug arvien garāki un brangāki, zemenes sāk sārtoties un ceriņi smaržo pilnā plaukumā. Sagatavo ziemas krājumiem kādu no rabarberu un zemeņu receptēm. Vēlāk ziemā, cepot maizītes un ēdot pankūkas un saldējumu, būsi sev pateicīga. Apņēmīgākie var pamēģināt ceriņu smaržīgo brīnumu – ceriņu sīrupu.

Ja vēlies ievārījumu mazāk saldu, tu vari cukuru aizstāt ar ievārījumu cukuru 1:3, kas jāpievieno trīs reizes mazāk nekā parastais cukurs. Uz 1 kg ogu lieto 330 gramus ievārījuma cukura.

Neliels ieteikums: rabarberus var arī nevārīt un vienkārši sagrieztus gabaliņos apliet ar avota ūdeni, līdzīgi, kā to dara ar dzērvenēm.

Salds un aromātisks ceriņu sīrups

Foto: Shutterstock

Šis būs gards un salds papildinājums ne tikai kafijai vai tējas krūzei, bet kādai kūkai, pankūkām, brokastu vafelēm vai vasarīgiem kokteiļiem. Izmēģini ko jaunu un, kas to lai zina, varbūt šī kļūs par tavu slepeno sastāvdaļu, kuru tā vien gribēsies paturēt noslēpumā.

Lasīt vairāk

Rabarberu sīrups bez vārīšanas

Foto: Shutterstock

Lai gan nav nekā veldzējošāka par tīru ūdeni, arī rabarberu sula, kas pagatavota no sīrupa, būs labs spirdzinājums karstā vasaras dienā - arī tajā laikā, kad rabarberu sezona būs jau cauri. Šīs receptes priekšrocība - nav nepieciešams neko karsēt, sterilizēt vai pasterizēt.

Lasīt vairāk

Rabarberu ievārījums

Foto: Vida Press

Rabarberu sezona ir klāt! Piedāvājam recepti rabarberu ievārījumam, lai šos pavasara dārgumus sagatavotu uzglabāšanai ziemai. Lieliski derēs uzziešanai uz grauzdētas maizītes vai pīrāgu pildīšanai un desertu gatavošanai.

Lasīt vairāk

Rabarberu un banānu džems

Foto: Shutterstock

Ziemas rezervju plaukta neparastais viesis – rabarberu džems ar banāniem. Saldie banāni parūpēsies par to, lai rabarberu skābums nenomāktu džema garšu.

Lasīt vairāk

Rabarberu un citronu ievārījums

Foto: Shutterstock

Rabarberu - citronu ievārījums, ko lietot baudot savas iecienītākās pankūkas.

Lasīt vairāk

Rabarberu - apelsīnu ievārījums

Foto: Shutterstock

Rabarberu - apelsīnu ievārījums, baltmaize un piena glāze, tas kopā ļaus baudīt laiku sajūtu.

Lasīt vairāk

Sasaldēti rabarberi ķīseļiem un kūkām arī ziemā

Foto: Shutterstock

Vasaru grūti iztēloties bez rabarberu plātsmaizēm un klimpu zupas, bet ko iesākt ziemā? Ir risinājums - sasaldē rabarberus, lai arī gada saltākajā laikā varētu gatavot gardus desertus.

Lasīt vairāk

Zemeņu ievārījums bez cukura

Foto: Shutterstock

Ja rūpējamies par savu veselību un nevēlamies uzturā izmantot rafinētu cukuru, desertu un citu saldumu gatavošanā ir jāmeklē alternatīvas. Medus vienmēr bijis cukura veselīga alternatīva. Izrādās, medu var izmantot arī ievārījuma gatavošanā. Līdzīgi kā šo zemeņu ievārījumu, var gatavot arī melleņu ievārījumu.

Lasīt vairāk

Zemeņu ievārījums franču gaumē

Foto: Shutterstock

Zemeņu ievārījums franču gaumē - eksotisks našķis burciņā.

Lasīt vairāk

Zemeņu ievārījums

Foto: Shutterstock

Ievārījumu plaukta svarīgākās burciņas - zemeņu ievārījums.

Lasīt vairāk

Zemeņu un rabarberu ievārījums ar piparmētrām

Foto: Shutterstock

Klāt laiks, kad zemenes ir gatavas un arī rabarberi vēl ir ēdami. Pagatavo atsvaidzinošo zemeņu un rabarberu ievārījumu. Izmanto ievārījumu cukuru 1:3, tad ievārījums nebūs pārmērīgi salds, bet patīkami skābens. Ja izmanto parasto cukuru tad uz 1 kg zemeņu un rabarberu jāņem 1 kg cukura.

Lasīt vairāk

Rabarberu sula ziemas krājumiem

Vēsos rudens vakaros par agrās vasaras sauli atgādinās garda rabarberu sula.

Lasīt vairāk

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!