Foto: Shutterstock

8. marts strauji pietuvojies un tas nozīmē tikai vienu – pienākusi diena, kad nedalīta uzmanība tiek pievērsta tieši sievietēm. Kas gan būtu labāks veids par dāmu godināšanu, ja ne garda kūka? Dāmas vēl jo vairāk novērtēs kūku, ja to būs pagatavojuši paši kungi. Neuztraucieties, palīgā steidz Tasty.lv – apkopojām 10 garšīgu kūku receptes, kuras var pagatavot bez cepšanas.

Ņemot vērā to, ka kungi bieži vien ir ar pavisam niecīgu pieredzi kūku cepšanā, iesakām sākt ar ko tādu, kas noteikti garšos katrai sievietei – necepto svaigā siera kūku. To var pagatavot visdažādākajās variācijās – vienkāršu, ar ogām, ievārījumu, karameļu mērci un citām sastāvdaļām. Ja siera kūka šķiet pārāk klasiska izvēle, uzņēmīgākie vīrieši var mēģināt pagatavot svaigēdāju kūku. Bet maigais tiramisu būs lieliska izvēle, ja gribas atstāt īpašu iespaidu.

Lai saldi svētki!

Ideālā siera kūka bez cepšanas

Foto: DELFI

Šī ideālās siera kūkas recepte nāk no portāla Cālis.lv Virtuves foruma - ļoti universāla un vienkārša recepte - kūkas pagatavošanai nav nepieciešama cepeškrāsns, vienīgā rūpe ir "sadraudzēties" ar želatīnu un atrast savu ideālo proporciju! Norādītie produktu daudzumi paredzēti kūkai ar 28 centimetru diametru.

Lasīt vairāk

Bez grēka jeb svaigēdāju kūka

Foto: DELFI

Lai arī vairumam termins "svaigēdāju" rada ne tās gardākās asociācijas, pagaidām nav bijis neviens, kam šī kūka nav garšojusi. Šajā kūkā mijas patīkams skābums un neuzbāzīgs saldums, tāpēc tā ir kā radīta vasaras maltītēm, turklāt kas gan spēj vēl vairāk mierināt, kā apziņa, ka kūka ir bez grēka? Un, lai arī šķiet, ka tādā gadījumā var bez sirdsapziņas pārmetumiem apēst kaut vai pusi no tās, patiesībā pietiks ar vienu gabaliņu saldās kāres remdināšanai.

Lasīt vairāk

Aveņu - šokolādes kūka bez cepšanas

Foto: Shutterstock

Aveņu - šokolādes kūka bez cepšanas izdaiļos jebkuru svinību galdu.

Lasīt vairāk

Banānu - siera kūka

Foto: PantherMedia/Scanpix

Garda banānu - siera kūka bez cepšanas.

Lasīt vairāk

Svaigās ķiršu siera kūkas

Foto: Woman's Weekly/REX/Vida Press

Starp daudzajām siera kūku receptēm šī patīkami izcelsies – pagatavo individuālas siera kūku porcijas, kurām nav nepieciešama cepšana. Tā vietā kūku stingru padarīs pievienotais želatīns, bet vasarīgu garšu piešķirs ķiršu garnējums.

Lasīt vairāk

Neceptā siera kūka ar vīnogām

Foto: Woman's Weekly/REX/Vida Press

Neceptā siera kūka ar cepumu un sviesta pamatni, gardu krēmsiera un kondensētā piena pildījumu un vīnogām pa vidu. Siera kūkas gabaliņus patīkami atsvaidzinās piparmētru lapiņas.

Lasīt vairāk

Karameļu siera kūka

Foto: PantherMedia/Scanpix

Karameļu siera kūka – pāri nepaliks ne gabaliņš.

Lasīt vairāk

Svaigā zemeņu siera kūka

Foto: DELFI

Krāsainā, dzīvespriecīgā zemeņu kūka, tik garda, svaiga un aromātiska. Tā nav jācep, bet, lai kūka turētos kopā, izmanto želatīnu un laiku, tādēļ gatavo kūku dienu pirms pasniegšanas. Minētais produktu daudzums piemērots vienai lielai kūkai ar diametru 24 cm vai arī vari gatavot vairākas nelielas kūciņas. Recepti piedāvā restorāna "Bibliotēka Nr.1" konditore Laura Rozenfelde.

Lasīt vairāk

Neceptā siera kūka ar vasaras ogu ievārījumu

Foto: DELFI

Pat ja vienas no iecienītākajām ir ceptās siera kūkas, dzīve piespēlē situācijas, kad jāizmēģina kas jauns. Šoreiz nācās aizmirst par cepeškrāsni un savu kāri pēc kā saldāka, lai nosvinētu dzīvi, gatavot bez tās. Tā tapa pavisam kārdinoši gaisīga siera kūka bez cepšanas, kuru patīkami papildināja gards aveņu ievārījums. Ceru, ka garšos arī jums!

Lasīt vairāk

Maigais tiramisu bez olām

Foto: iStock

Tiem, kas baidās no debešķīgā itāļu deserta tiramisu, jo tā pagatavošanai jāizmanto termiski neapstrādātas, jēlas olas, iesakām izmēģināt šo recepti, kurā olas tiek aizstātas ar putukrējumu. Šis variants ir tikpat gards un maigs kā klasiskais tiramisu, tiesa - treknāks!

Lasīt vairāk

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!