Foto: Shutterstock
Kaut šķiet, ka brīvdienas ir tikai nupat kā sākušās, patiesība ir tāda, ka jau pirmdien skolēniem būs līdz ar modinātāja treļļiem jāslienas augšā no siltajām gultām agrā rīta gaismiņā, lai atkal ieņemtu savas vietas skolas solos. Tādēļ šajās dienās jaunajiem censoņiem ļausim uzkrāt spēkus un izgulēties pēc sirds patikas, brokastīs palutinot ar ko īpaši saldu un gardu, bet tai pat laikā veselīgu un spēcinošu.

Šim nolūkam atlasījām "Tasty" krājumos 10 kārdinošu saldo kārtojumu un spirdzinošu brokastu kokteiļu receptes, kas noteikti iepriecinās gan lielus, gan mazus skolasbērnus.

Lai labi garšo!

Gardais ogu un jogurta brokastu kārtojums

Foto: Publicitātes foto

Veselīgais un olbaltumvielām bagātais jogurta kārtojums garšas ziņā neatpaliek no restorānos piedāvātajiem desertiem, tomēr tajā ir krietni mazāk kaloriju, kā arī kārtojums rada sāta sajūtu un attur no vēlmes našķēties dienas gaitā.

Lasīt vairāk

Melleņu un banānu brokastu smūtijs

Foto: Shutterstock

Uzmundrinošs brokastu kokteilis – melleņu un banānu smūtijs ar auzu pārslām. Ar sastāvdaļu proporcijām vari variēt pēc sirds patikas, izmantojot vairāk vai mazāk melleņu, jogurta vai auzu pārslu.

Lasīt vairāk

Kefīra un melleņu brokastu kokteilis

Saldens kefīra smūtijs ar mellenēm, banānu un medu. Recepte no Jūlijas Ekkertes pūra sadarbībā ar "Trikāta".

Lasīt vairāk

Jogurta un musli kārtojums ar kivi

Foto: Shutterstock

Veselīgais brokastu kārtojums, ko pasniegt kā ātru desertu – jogurts ar musli, banāniem un kivi.

Lasīt vairāk

Biezpiena krēms ar cukurā apgrauzdētām auzu pārslām

Foto: DELFI

Vai jums arī kādreiz ir gadījies tā, ka ļoti, ļoti gribas ko garšīgu, bet nav vēlmes dirnēt stundu virtuvē? Šādās reizēs atceros bērnību un pavisam vienkāršo balto gardumu – biezpiena putukrējumu ar cukurotām auzu pārslām. Ja jau kārojies – jāpagatavo! Nostalģiskā saldā ēdiena pagatavošana aizņems vien padsmit minūtes, jo maz darba – sakult saldo krējumu un apcept uz pannas auzu pārslas.

Lasīt vairāk

Ābolu smūtijs ar ingveru

Foto: mosfood

Atsvaidzinošs, vienkārši un ātri pagatavojams brokastu kokteilis, kas pozitīvi uzlādēs dienai.

Lasīt vairāk

Granola ar jogurtu un ogām

Foto: Shutterstock

Ātri un viegli pagatavojamas brokastis. Turklāt, ja tiks izmantots bezpiedevu jogurts, arī ļoti diētiskas. Izvēlies ogas, kādas tev garšo. Ja izmanto zemenes, sagriez tās mazākos gabaliņos.

Lasīt vairāk

Hurmas un apelsīnu smūtijs ar ingveru

Foto: Shutterstock

Ja gadījies tikt pie īpaši mīkstām hurmām, tad no šiem augļiem var pagatavot saldenu blendēto kokteili jeb smūtiju. Pievieno mazliet mandeļu piena, kanēli aromātam un dateles saldumam.

Lasīt vairāk

Kārtainais deserts ar musli, jogurtu un hurmu

Foto: Shutterstock

Piecminūšu deserts ar kraukšķīgu musli, jogurtu un saldeno hurmu. Ja desertu vēlies treknāku, tad jogurta vietā vari izmantot putukrējumu.

Lasīt vairāk

Paniņu un saldētu aveņu smūtijs

Barojošs un vasaras garšas klātesošs smūtijs, kas derēs gan brokastīm, gan launagam.

Lasīt vairāk

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!