Foto: Shutterstock
Bērnībā mēdzām piestūķēt pilnu muti ar staipīgajām "īrisenēm", sacenšoties ar draugiem, kuram tad izdosies pie zobiem līpošās konfektes ātrāk apēst. Lai gan šajās sacensībās dažam labam nācās atvadīties arī no kādas plombas, par to daudz netika bēdāts, jo jautrība sita augstu vilni. Tiem, kas vēlas atsaukt atmiņā saldos bērnības brīžus un paniekoties ar īrisa "končām", piedāvājam atstoņas kārdinošas idejas.

Mūsu krājumos ir vairākas pavisam vienkāršas pašgatavotu īrisa konfekšu receptes, kas īpaši iepriecinās mazos saldummīļus. Jums atliek tikai kopīgi izvēlēties recepti un soli pa solim sekot tās norādījumiem.

Ja mājās aizķērusies kāda veikalā pirkto īrisu paciņa, konfektes lieti noderēs gan saldās kukurūzas "desas" pagatavošanai, gan kūkas glazūrai vai pildīšanai krāsnī ceptos ābolos, kurus pakususī karamele padarīs vēl gardākus.

Lai labi garšo!

Mājās gatavotas krēmīgas piena karameles - īrisi

Foto: Shutterstock

Pašu gatavotās krēmīgās karameles būs labs papildinājums Ziemassvētku dāvanām. Tāpat tās noderēs, gatavojoties bērnu tirdziņiem - gan skolā, gan bērnudārzā. Recepte noskatīta un izmēģināta portālā "Taste of Home", izmēģini arī tu!

Lasīt vairāk

Šokolādes un dateļu kūka ar īrisa glazūru

Foto: Woman's Weekly/REX/Vida Press

Šī šokolādes un dateļu kūka ir īsts kārumnieka sapnis. Tam visam pa virsu – salda, garda un nedaudz ķepīga paša gatavota īrisa mērce. Baudīt kopā ar kafijas vai tējas tasi, un, protams, izsalkušiem draugiem un ģimenes locekļiem. Pietiks visiem!

Lasīt vairāk

Mājās gatavotas mīkstās karameles – gluži kā 'Gotiņas'

Foto: Shutterstock

Mīkstās karameles, kas garšo gluži kā "Gotiņas" – gardas tāpat vien, bet papildināmas arī ar dažādām piedevām.

Lasīt vairāk

Saldā kukurūza īrisā

Foto: DELFI

Vienkārši un ātri pagatavojums našķis – saldā kukurūza īrisā. Garšos mazākajiem ģimenes kārumniekiem, kā arī noderēs bērnudārzu un skolu tirdziņiem.

Lasīt vairāk

Mājas īrisa konfektes ar pekanriekstiem un kļavu sīrupu

Foto: Woman's Weekly/REX/Vida Press

Saldie īrisi ar pienu mājas gaumē – masai pievienots kļavu sīrups izteiksmīgākai garšai, bet rieksti piešķir kraukšķīgumu. Skaisti sasaiņoti, īrisi var būt burvīga pašu gatavota dāvana svētkos.

Lasīt vairāk

Ātrā ābolkūka ar īrisa karameļu mērci jeb 'tarte tatin'

Foto: Shutterstock

Ātrā, apgāztā ābolkūka jeb "tarte tatin" ar gardu karameļu mērci, kuru būs pa spēkam pagatavot pat iesācējam virtuvē.

Lasīt vairāk

Saldā īrisa desa ar rīsu pārslām

Salda un kraukšķīga īrisa un rīsu pārslu desa. Kad atdzisusi, sagriež šķēlītēs un ēd ar saldu mērcīti.

Lasīt vairāk

Cepti āboli ar pārslu pildījumu

Vienkārši pagatavojams deserts, ar ko pārsteigt ciemiņus. Konfektes, pārslas un brūnais cukurs lieliski papildina ābola garšu, un māja smaržo pēc siltuma un svētkiem! Īpašos gadījumos papildini ceptos ābolus ar vaniļas saldējumu vai karoti putukrējuma. Recepti "Tasty" lasītājiem piedāvā bloga "Lindas virtuve" autore Linda Tellgrena un "Dobeles dzirnavnieks".

Lasīt vairāk

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!