Foto: Shutterstock
Rudenī var darīt to, ko nedara citos gadalaikos – stilīgi fotografēties krāsainajās koku lapās, doties uz Siguldu skatīties zelta rudeni, novērtēt gada auglīgo ražu un atsākt baudīt karstos rudens dzērienus. Tieši tāpēc "Tasty" apkopoja dzērienu receptes pilnvērtīgai vēsā laika baudīšanai.

"Karstajos kafijas dzērienos šobrīd populāras ir augu pienu alternatīvas. Cilvēkiem vienkārši garšo. Savukārt bezalkoholiskajos karstajos kokteiļos cilvēki labprāt izvēlas pašmāju garšas – ābolus, dzērvenes, smiltsērkšķi," novērojis "Ezītis miglā" bārmenis Artūrs Mamonovs, piebilstot, ka arī bezalkoholiskais karstvīns ir lieliska iespēja noķert aukstā gadalaika patīkamo sajūtu.

Ierastos dzērienu traukus viņš iesaka padarīt pievilcīgākus – drēgnajos vakaros tos var radīt mājīgākus, "uzvelkot" šallīti. Dekorā var izmantot ogas, augļus, garšaugus – piparmētras, rozmarīnu un timiānu. Artūrs arī novērojis, ka cilvēki arvien biežāk karsto dzērienu līdzņemšanai izmanto savas termokrūzes – krāsainas, atšķirīgas, ar savu raksturu.

Vienu un to pašu dzērienu var padarīt krasi atšķirīgu, pamainot garšvielas. Klasika – kanēlis, bet kāpēc nepamēģināt anīsu vai smaržīgos piparus? Kā ideju bārmenis min kafiju ar čili pipariem.

Karstais dzērveņu un zaļās tējas dzēriens

Foto: Shutterstock

Karsts dzērveņu dzēriens, kas sasildīs vēsā ziemas dienā. Ja zaļā tēja netīk, to var aizstāt ar vieglu melno tēju vai piparmētru tēju.

Lasīt vairāk

Karstais piens ar kanēli, ingveru un medu

Foto: Shutterstock

Sildošs dzēriens tiem, kurus nomāc ziemas saaukstēšanās – piens ar kanēli, medu un ingveru. Ja netīk pārāk salds dzēriens, medu pievieno mazāk.

Lasīt vairāk

Smiltsērkšķu un medus dzēriens ar ingveru

Rudens ir laiks, kad nepieciešams stiprināt organismu, un tieši maltītes dažādošana un papildināšana ar vitamīniem bagātiem produktiem, kā arī tējām un karstajiem dzērieniem palīdzēs stiprināt imunitāti un "uzlādēt" enerģiju. Veselīgu dzēriena recepti iesaka Jūrmalas restorāna 36. līnija īpašnieks, šefpavārs Lauris Aleksejevs.

Lasīt vairāk

Sildošā ābolu tēja ar garšvielām

Foto: Shutterstock

Sildošs un ļoti aromātisks tējas un ābolu sulas dzēriens. To vari baudīt tāpat, kopā ar kādu cepumu vai kūkas gabaliņu, vai paņemt līdzi termosā, dodoties dzestrās pastaigās.

Lasīt vairāk

Kakao ar piparkūku putukrējumu

Foto: Shutterstock

Gardais kakao ir ideāli piemērots Latvijas ziemai: tas sasilda un rada romantisku omulību. Vēl pirms dažiem gadsimtiem tā stiprākā versija - karstā šokolāde - bija izmeklēts dzēriens, ko baudīja medicīniskos nolūkos, lai mazinātu sliktu garastāvokli un dusmas. Kakao satur pietiekami daudz antioksidantu, tādēļ dzēriens ir ne vien garšīgs, bet arī piemērots veselības uzturēšanai.

Lasīt vairāk

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!