Foto: Shutterstock
Augustā, kad arbūzi ir īpaši saldi un sulīgi, ar tiem mielojamies uz nebēdu, mizas vieglu roku ielidinot atkritumos. Bet velti, jo, kā izrādās, no tām var pagatavot ļoti gardu un aromātisku ievārījumu ziemas krājumiem.

Lai pagatavotu gardu arbūzu ievārījumu, tev būs nepieciešamas šādas sastāvdaļas:

  • 1 kg arbūzu mizu (tikai baltā daļa, kas attīrītas no mīkstuma un zaļās mizas);
  • 1/2 citrona;
  • 1 paciņa vaniļas cukura;
  • 1 TK dzeramās sodas;
  • 1 kg cukura;
  • 1 l ūdens.

Arbūzu mizas sagriež gabaliņos, liek bļodā, pārlej ar ūdeni, kurā iemaisīta un izšķīdināta soda, un atstāj uz 4 stundām, lai mizas pa šo laiku sodas ietekmē kļūtu mīkstākas. Noderīgus padomus, kā, gatavojot dažādus ēdienus, vari izmantot sodu, atradīsi te.

Tad ūdeni nolej, mizas kārtīgi noskalo aukstā ūdenī, liek katlā, pārber ar 0,5 kg cukura, samaisa un, kopš brīža, kad katliņa saturs sāk burbuļot, vāra aptuveni 20 minūtes. Tad nogriež uguni, uzliek katlam vāku un atstāj uz 4 stundām.

Uzvāra arbūzu masu atkārtoti un vāra vēl 20 minūtes (uzņemot laiku kopš viršanas brīža). Tad atkal "atpūtina" 4 stundas zem vāka.

Pievieno atlikušo cukuru, vaniļas cukuru, citronu sulu un vāra vēl 20 minūtes kopš viršanas brīža.

Vēl karstu ievārījumu pilda iepriekš nosterilizētās burciņās un aizvāko ar metāla vāciņiem. Šajā rakstā atradīsi izsmeļošus padomus, kā burkas un vāciņus sagatavot konservēšanai.

Lai process būtu vēl saprotamāks, noskaties šo video.

Lai labi garšo!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!