Foto: DELFI

Ja krājumos vēl aizķēries ķirbis, tas mudina radošumu iedarbināt ar divtik lielu jaudu. To var pārstrādāt ne tikai zupās, viltoto ananasu burkās un sautējumos, bet iemānīt cepumos un kūkās. Lūk, viens no ķirbja pieveikšanas variantiem!

60Minūtes
11Sastāvdaļas
vidēji

Sastāvdaļas

85 gsviests80 gbrūnais cukurs1 gab.ola70 gķirbju biezenis2 gab.rīvēti āboli190 gmilti5 ĒKkļavu sīrups1 TKcepšanas pulveris pēc garšas"Dr.Oetker" vanilīna cukurs ar vaniļas ekstraktu šķipsnasāls šķipsnarīvēts muskatrieksts

Pagatavošana

1

Izkausē sviestu. To var darīt ūdens peldē vai arī nošmaukties un iešaut karstumizturīgu bļodiņu mikroviļņu krāsnī uz pāris minūtēm.

2

Pievieno cukuru, sāli, vaniļas cukuru un olu.

3

Kad viss kārtīgi samaisīts, pievieno sausās sastāvdaļas. Ja nav iebildumu pret muskatriekstu, pierīvē to, var eksperimentēt ar ingvera skaidiņām vai apelsīna miziņu.

4

Pašās beigās pievieno sarīvētus ābolus un ķirbja biezeni. Kā to pagatavot, var lasīt šajā rakstā. Ja kēksa masa šķiet pārāk šķidra, šis ir brīdis, kad piešaut vēl vienu karoti miltu.

5

Beigās pievieno kļavu sīrupu, apbārsti kēksu ar lobītām ķirbju sēklām un cep 190 grādu temperatūrā 40 minūtes.

Lai labi garšo!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!