Foto: DELFI
Patiesībā ir ļoti viegli pagatavot pašiem savus ievārījumus. Tie ne tikai garšo daudz gardāk un īpašāk, bet arī var kļūt par jauku dāvanu citiem. Neatkarīgi no tā, vai plāno gatavot ievārījumu sev, vai dalīties draugu lokā, šis gardais aveņu un ābolu ievārījums ir apbrīnojama lieta, ko pagatavot tieši tagad!
4Sastāvdaļas
vidēji

Sastāvdaļas

1 kgavenes2 gab.skābi āboli1 gab.citrons1 kgcukurs

Sagatavošana

1

Avenes pārlasa, notīra kauslapiņas.

2

Liek bļodā, pārber ar pusi cukura (500 g) un atstāj ievilkties uz 12 stundām.

3

Iegūto masu lej katlā, pievieno atlikušo cukuru un vāra sīrupu. Visu laiku jāmaisa, lai nepierautu pie katla "dibena". Ieteicams maisīt ar koka karoti!

4

Ābolus nomizo, sagriež mazos gabaliņos. No citrona izspiež sulu, kuru pārlej pāri āboliem un visu pievieno uzvārītajai aveņu masai.

5

Visu samaisa un vāra uz lēnas uguns, ik pa brīdim sakratot. Nosmeļ putas. Kad masa kļūst dzidra, uzpilina ievārījumu uz šķīvja un ļauj tam padzist. Ja viskozitāte ir normāla, tad ir laiks noņemt katlu no uguns, ja pile tek, ievārījums ir vēl nedaudz jāpavāra.

6

Karstu (ne vārošu!) lej burciņās. Burciņas vēl uzreiz never ciet, bet ļauj padzist, lai izveidotos plēvīte. Plēvīti nedrīkst pārdurt! Pēc laika ievārījuma burciņas aizvāko.

7

Nesot uz pagrabu vai vēsumu, burkas nedrīkst sagāzt, lai nepārdurtu šo augšējo plēvīti!

8

Glabā vēsā, tumšā vietā.

Lai gardi!

Seko "Delfi" arī vai vai Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!