Fоtо: Shutterstock
Reizēm saldam mirklim pietiek ar vareni gaisīgu putukrējumu. Ar ko to papildināt? Sezonas labumiem, protams! Kad sācies rabarberu laiks un pirmie kāti jau manāmi tirgotāju piedāvājumā, tver iespēju un saldi sasutini tos ar cukuru. Skābenais rabarbers lieliski sadancosies deserta trauciņā ar gaisīgu vaniļas putukrējumu. Vienkārši un garšīgi!
30recipe.minutes
6recipe.ingredients
vidēji

recipe.ingredients

recipe.portions: 4
200 grabarberi100 gcukurs250 mlsaldais krējums (35%)0.5 TKvaniļas pasta vai vaniļas pāksts2 ĒKpūdercukurs šķipsnasāls

recipe.preparation

1

Rabarberus nomizo, sagriež mazos gabaliņos, saber traukā un pārkaisa ar cukuru, lai sasulojas.

2

Pēc tam rabarberus pārliek nelielā katliņā ar visu šķidrumu un karsē, līdz tie kļūst mīksti. Ja nepieciešams, karsēšanas laikā rabarberiem pielej mazliet ūdens, lai tie neķeras klāt katliņa dibenam. Kad tas paveikts, sasutinātos rabarberus atdzesē.

3

Kamēr rabarberi dziest, gatavo putukrējumu. Ja izmanto vaniļas pāksti, to gareniski iegriež un ar nazi izskrāpē sēkliņas.

4

Lielā bļodā ielej pavisam aukstu, tikko no ledusskapja izņemtu saldo krējumu. Pieber pūdercukuru, mazu šķipsniņu sāls, vaniļas sēkliņas vai vaniļas pastu un ar mikseri saputo saldā krējuma masu stingrās putās.

5

Ņem deserta trauciņus – pamatnē ieklāj sasutinātos rabarberus, bet virsū kārto putukrējumu.

Pasniedz uzreiz. Lai labi garšo!

Читайте нас там, где удобно: Facebook Telegram Instagram !