Foto: Shutterstock
Nakts auzu putra jeb "overnight oats" ir ļoti pateicīga maltīte tiem, kas no rīta parasti steidzas. Atliek vien iepriekšējā vakarā visu sagatavot, lai brokastis jau gaidītu ledusskapī. Šoreiz variants ar zemesriekstu sviestu, kakao un banānu.
480Minūtes
9Sastāvdaļas
viegli

Sastāvdaļas

Porcijas: 2
2 gab.banāni100 gauzu pārslas300 gpiens1 ĒKmedus2 ĒKzemesriekstu sviests1 ĒKkakao pulveris šķipsnasāls4 ĒKgrieķu jogurts ogas pēc izvēles (mellenes, kazenes, avenes u.c.)

Sagatavošana

1

Vienu banānu liek noslēdzamā traukā, kurā "gatavosies" putra un ar dakšiņu saspaida. Pieber auzu pārslas, pievieno šķidru medu, zemesriekstu sviestu, kakao, sāli, pārlej ar pienu un visu pamatīgi samaisa.

2

Traukam uzliek vāku un liek putru ledusskapī uz nakti vai vismaz 6–8 stundām.

3

No rīta nakts putru saliek divās bļodiņās. Katrā putras porcijā iemaisa pa divām ēdamkarotēm grieķu jogurta, lai krēmīgāka.

4

Banānu sagriež šķēlītēs, izkārto virs putras. Pasniedz ar ogām pēc katra gaumes. Var pievienot arī tumšās šokolādes skaidiņas, mandeļu šķēlītes vai magoņu sēkliņas.

Lai labi garšo!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!