Foto: DELFI
Kurš gan varētu atteikties no īpaši gardiem, aromātiskiem sautētiem vistas stilbiņiem jeb kājiņām, ko baudīt kopā ar jaunajiem kartupeļiem un lapu salātiem? Šo vakariņu pagatavošanai nav vajadzīgas nekādas izšķērdības vai greznas sastāvdaļas, jo viss slēpjas vienkāršībā – vistas stilbiņi, sīpoli, ķiploka daiviņas, burkāni un dažas garšvielas. Un, voilā, vakariņas var pasniegt! Šī ir ļoti vienkārša recepte, bet gala rezultāts ir patiešām īpašs.
60Minūtes
15Sastāvdaļas
vidēji

Sastāvdaļas

vistas stilbiņi sviests ķiploka daiviņas sīpols burkāns paprikas garšviela sāls pipari karijs vistas kopējā garšviela PIEDEVAS: jaunie vārītie kartupeļi lapu salāti svaigie gurķi mazsālīti gurķi

Sagatavošana

1

Vistu stilbiņiem nokniebj galus.

2

Katlā ielej nedaudz eļļas un sviesta pikuci. Izkausē sviestu un pievieno stilbiņus (stilbiņus pirms tam nomazgā un nosusina uz papīra dvieļa). Gaļu apbrūnina, līdz tā kļūst mazliet zeltaina. Nepārtraukti maisa, vislabāk ar koka karoti.

3

Klāt pievieno sīpolu (četrās daļās sagrieztu) un ķiploku daiviņas (uz pusēm pārgrieztas). Var arī pievienot burkānu!

4

Visu to apbrūnina, pievieno vārītu ūdeni (ar ūdeni nepārspīlē! Ūdenim jābūt tik daudz, lai nepiedeg, bet gan sautējas). Garšvielas izvēlas tās, kas pašam labāk patīk – paprikas garšvielu, sāli, piparus, kariju, vistas kopējo garšvielu.

5

Sautē apmēram 40 minūtes uz lēnas uguns. Ik pa laikam apmaisot.

6

Ļauj visam šmorēties. Kad gatavs, pāri pārber pētersīļus.

Stilbiņus pasniedz ar vārītiem jaunajiem kartupeļiem, lapu salātiem, svaigiem gurķiem vai mazsālītiem gurķīšiem.

Lai labi garšo!

Seko "Delfi" arī vai vai Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!