Foto: Inita Briedina
Var droši apgalvot, ka mīdijas ir visiecienītākās no visām jūras veltēm, un, iespējams, tieši tāpēc tās nereti tiek dēvētas par vienkāršo ļaužu austerēm. Lai palutinātu sevi un mājiniekus, pagatavo šo gardo, veselīgo un ļoti vienkārši pagatavojamo zupu, kurā galveno lomu spēlē delikatese – mīdija. Ar recepti dalās Inita Briedina.
50Minūtes
13Sastāvdaļas
viegli

Sastāvdaļas

1 gab.iepakojums saldētu mīdiju1 gab.iepakojums svaigu spinātu250 gķiršu tomāti2 gab.ķiploka daiviņas asais pipars1 gab.mazs šalotes sīpols0.5 gab.citrona miza un sula saujasvaigi pētersīļi1 ĒKitāļu garšaugi0.5 ĒKsāls1 ĒKsviests1 ĒKolīveļļa ūdens pēc vajadzības

Sagatavošana

1

Smalki sakapā ķiploka daiviņas, sīpolus, aso piparu, pētersīļus.

2

To visu pannā apcep sviestā un eļļā. Pievieno ķirštomātus. Un sautē, līdz gatavi.

3

Tad pierīvē citrona miziņu un piespiež tā sulu.

4

Pievieno saldētas mīdijas (ja iespējams, izmanto svaigas), sautē apmēram 3-4 minūtes.

5

Tās, kuras nav atvērušās, izņem.

6

Pievieno ūdeni un tad pievieno svaigus spinātus.

7

Ļauj tiem uzvārīties.

Pasniedz ar maizīti.

Labu apetīti!

Ātrā kokosriekstu zupa ar citronzāli un mīdijām

Foto: Vida Press

Šī ir lieliska zupa vēsai svētdienas pēcpusdienai – eksotiska, bet tajā pašā laikā mājīgi sildoša. Un, kas pats labākais – ātri un vienkārši pagatavojama! Recepte šeit!

Vīnā vārītas mīdijas beļģu gaumē

Foto: Shutterstock

Aromātiska uzkoda, kuru patīkami knibināt, piedzerot aukstu baltvīnu. Turklāt ļoti ātri pagatavojama, īpaši, ja mīdijas ir jau nomazgātas un atbrīvotas no "bārdām".
Recepte šeit!

Mīdijas baltvīna mērcē ar ķirštomātiem un čorizo

Foto: DELFI

Restorāna cienīga maltīte mājās, kas pagatavojama pavisam īsā laika sprīdī. Ilgāko laiku prasīs mīdiju nomazgāšana (un atkausēšana, ja izmanto saldētas gliemenes). Recepti iesaka "Delfi" interneta žurnālu redakcijas vadītāja Egita Segliņa.
Recepte šeit!

Mīdijas Taizemes gaumē

Foto: Woman's Weekly/REX/Vida Press

Lai arī mīdijas nav tas ēdiens, ko atļaujamies ēst katru dienu, tas pat būtu vēlams, jo šo jūras velšu gaļa ir ļoti veselīga un satur daudz labu vielu. Ja uzskati, ka mīdijas var gardi pagatavot tikai restorānā, tad aizspriedumi tiks kliedēti, izmēģinot šo recepti. Pāris minūtes laika un restorāna cienīga maltīte būs tapusi pašu virtuvē.
Recepte šeit!

Vīngliemeži alus tempurā un mīdijas

Foto: DELFI

Izrādās, alu var ne tikai baudīt kā dzērienu, bet arī izmantot tempuras mīklas pagatavošanai! Savas receptes vīngliemežu un mīdiju pagatavošanai piedāvā restorāna "Look" šefpavārs Kārlis Mugins.
Recepte šeit!

Ķīnas kāposta salāti ar mīdijām

Foto: DELFI

Neierastie jūras mošķi mīdijas – ko ar tiem darīt, kā ēst? Viens no variantiem ir gardie, ātri pagatavojamie mīdiju salāti, kuru sastāvdaļas ir viegli atrodamas ikviena lielveikala plauktā. Nedaudz eksotikas no ierastiem produktiem.Recepte šeit!

Seko "Delfi" arī vai vai Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!