Foto: Ināra Lācarus

Vakariņu klasika – vistu stilbiņi. Tos var pagatavot salīdzinoši ātrā laikā un, ja mājās ir cepeškrāsns, visu darbu paveiks karstums, pie viena arī patīkami piesildot un piesmaržinot mājokli. Atliek vien stilbiņus iemarinēt, uzlikt uz cepamplāts un krāsnī iekšā. Tikai neaizmirsti par kartupeļiem! Kā arī par kausētā siera pikučiem! Recepti iesaka gardēde Ināra Lācarus.

Foto: Ināra Lācarus
45Minūtes
7Sastāvdaļas
viegli

Sastāvdaļas

kartupeļi vistu stilbiņi vistas gaļas garšviela karijs kartupeļu garšviela kausētais siers timiāns

Sagatavošana

1

Nomazgā vistu stilbiņus un tos apviļā garšvielās (piemēram, karijā, vistas garšvielā) un apslapcina ar eļļu.

2

To pašu dara ar kartupeļiem – sākumā sadala aptuveni 4–6 daļās (atkarībā no tā lieluma). Tad masu ierīvē ar kartupeļu garšvielu un eļļu.

3

Cepeškrāsni uzkarsē līdz 200 °C. Cepešpannā ieklāj cepampapīru. Iepriekš "iemarinētos" vistu stilbiņus un kartupeļus liek uz plāts.

4

Visam pa virsu izsvaida kausētā siera pikučus.

5

Pa virsu var uzkaisīt timiānu, rozmarīnu, kaltētu oregano vai baziliku.

6

Cep 200 grādos 35-40 minūtes.

7

Gatavs!

Labu apetīti! Pasniedz ar grieķu salātiem!

Foto: Ināra Lācarus
Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!