Kā viegli salocīt vrapu? Septiņas gardas idejas kārdinošiem tīstoklīšiem
Foto: Shutterstock

Ātri pagatavojami, ērti pasniedzami, kārdinoši un gardi, bezgalīgi dažādo garšu vrapi. To sagatavošanai var izmantot visu to, ko citādi uz maizītes ir grūti uzgriezt vai uzlikt. Pareizi satīts vraps visu satur kopā un neļauj izkrist nevienai salātlapiņai. Kā tad pareizi jātin vraps?

Saturs turpināsies pēc reklāmas
Reklāma

Vispirms lavašs vai tortiljas jāsasilda vai nu uz pannas, vai mikroviļņu krāsnī. Pietiks ar 1015 sekundēm. Kad ietinamā maizīte silta, ar to ir viegli manipulēt un to var cieši satīt.

Lielo lavaša plāksni apsmērē ar kādu krēmīgu mērci, malas atstājot brīvas, pa virsu liek pildījumu un satin ciešu rullīti. Tukšos galus nogriež nost un pārējo lavaša ruleti sagriež vēlamā izmēra gabaliņos.

Nedaudz savādāk satin mazākās tortiljas. Tām pildījumu liek pašā centrā un brīvās malas atstāj samērā lielas. Bet tāpat kā lielajam lavašam, vispirms uzsmērē mērci, pēc tam liek pildījumu. Izšķir divus satīšanas veidus noslēgto tinumu, no vienas tortiljas iegūstot divus vrapus, un atvērto tūtas veida tinumu, iegūstot vienu lielu vrapu.

Noslēgto tinumu tin šādi: uz siltas tortiljas liek pildījumu, pārloka pildījumam pāri apakšējo un augšējo malu, pagriež tortilju par 90 grādiem un pārlokot apakšējo malu gandrīz līdz pusei pāri, to ietin, satinot tortilju ciešā vrapā. Slīpi pārgriež uz pusēm un pasniedz.

Atvērto tinumu tin šādi: uz siltas tortiljas liek pildījumu, pārloka pildījumam pāri apakšējo malu, pēc tam pārloka sānu malas un pasniedz.

Noskaties video, cik tas ir vienkārši!

Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit.

Comment Form