Soli pa solim – sīpolu karamelizēšana lieliskam rezultātam
Foto: Shutterstock

Skaisti apcepti, karamelizēti sīpoli ir lieliska piedeva ne tikai pamatēdieniem ar gaļu un zivīm, bet piešķir arī patīkamu saldumu kartupeļu ēdieniem, sautējumiem, risoto, burgeriem, karstajiem salātiem un citiem ēdieniem. Īpaši gardi tie ir tagad, kad tikko izauguši, svaigi un aromātiski. Lai karamelizētie sīpoli sanāktu perfekti, visa pamatā ir pacietība – tie jācep tik ilgi, līdz būs patiešām mīksti un zeltaini. Kā to paveikt?

close-ad
Saturs turpināsies pēc reklāmas
Reklāma

Vienai pamatīgai porcijai sīpolu nepieciešamas aptuveni divas ēdamkarotes eļļas vai sviesta, trīs sīpoli, šķipsna sāls un panna ar vāku. Receptes mēdz atšķirties - vēl izteiktākai salduma garšai un efektam mēdz pievienot arī cukuru un medu. Pannu pirms sastāvdaļu ievietošanas tajā kārtīgi uzkarsē, tad izkausē sviestu vai uzkarsē eļļu uz vidējas uguns. Sīpolus ber klāt pēc tam, sagrieztus smalkās ripiņās, apkaisa ar sāli, apmaisa un pannai virsū liek vāku. Svarīgi ir sīpolus no sākuma cept šādi, jo vāks, noslēdzot pannu, palīdz sīpoliem karstumā palikt mīkstākiem un iztvaikot. Vāku patur virsū sīpoliem aptuveni desmit minūtes.

Pēc tam pannas vāku ceļ nost un cep sīpolus, regulāri apmaisot, aptuveni pusstundu uz lēnas uguns. Svarīgākais šajā laikā ir ar lāpstiņu regulāri sīpolus apmaisīt, lai tie nepiedegtu, kā arī vērot, lai plīts liesma nebūtu liela. Asais dārzenis mainīs krāsu pirmajās desmit minūtēs pēc pannas vāka noņemšanas. Pēc tam sīpoli iegūs skaistu karameles krāsas izskatu. Gatavos sīpolus pēc pagatavošanas atstāj atpūsties uz dažām minūtēm, lai pēcāk varētu pievienot maltītei.

Iedvesmojies no Tasty.lv recepšu klāsta un pagatavo sīpolus pēc kādas no šīm gardajām receptēm!

Seko Tasty arī Instagram profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!
Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit.

Comment Form