Tipiska kļūda, kas traucē pagatavot izcilu olu kulteni
Foto: Shutterstock

Olu kultenis ir ne tikai izcila brokastu maltīte. Perfekti pagatavots un papildināts ar piedevām, olu kultenis ir baudāms pat pusdienās un launagā. Tomēr, ja vēlamies iegūt izcilu maltīti ar gaisīgiem un mutē kūstošiem sakultās olas gabaliņiem, ir viena nepiedodama lieta, no kuras jāizvairās.

close-ad
Saturs turpināsies pēc reklāmas
Reklāma

Olu kulteni nedrīkst jaukt, tiklīdz tas uzliets uz pannas, kā arī panna nedrīkst būt ļoti karsta. Visa atslēga slēpjas tajā, ka olām ļauj kādu mirkli gatavoties, gluži kā omletei, "Real Simple" norāda profesionālais pavārs Kērtiss Stouns. Tiklīdz olas sāk nedaudz sarecēt, ir īstais brīdis, lai ar vieglām kustībām tās maigi sajauktu kultenī. Olu gabaliņiem jāatgādina gaisīga mākoņa driskas.

Tāpat olu kulteni nav nepieciešams dedzīgi un nepārtraukti maisīt. Tā vietā olu kulteni iecilā pannas vidū, bīdot cepamo lāpstiņu no ārmalām uz pannas centru. Tiklīdz olu kultenis ir bez piecām sekundēm gatavs, tas ir gatavs likšanai uz šķīvja. Stouns norāda, ka olas turpināsies gatavoties arī dažas sekundes pēc tam, jo joprojām ir karstas.

Pareiza olu kulteņa gatavošana, mēreni karsta panna un neilga cepšana palīdzēs to nepārcept. Nekas nesagādā tādu vilšanos, kā pārāk cieti olu gabaliņi, kas ir sīksti un apetīti neraisoši.

Seko Tasty arī Instagram profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!
Lai ierobežotu dezinformācijas kampaņu izplatību, portāls "Delfi" apturējis iespēju komentēt rakstus

Tags

Virtuves gudrības
Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit.

Comment Form