Ekonomiskais tupenis: 14 varianti, kā pagatavot kartupeļus cepeškrāsnī
Foto: Shutterstock

Mēdz teikt, ka, ja mājās nav kartupeļi, tad ēst nav ko vispār. Iespējams, ka tā arī ir – esam apraduši ar to, ka no kartupeļiem varam pagatavot teju visu – zupas, salātus, uzkodas, piedevas gaļai un ko tik vēl nē. Bet nepārspējama klasika tomēr ir un paliek karsti, kūpoši un smaržīgi cepeškrāsnī cepti kartupelīši.

Un nav tā, ka cepeškrāsnī ceptos kartupeļus gatavo tikai vienā veidā – tos var cept veselus uz lielās pannas, apkaisītus ar sāli un garšvielām. Ietīt folijā, pievienojot kādu ķiplociņu, sviestu un garšaugus. Sagriezt daiviņās un sacept kartupeļus mundierī. Vai pieiet lietai radoši un kartupeļus sapildīt ar dažādām piedevām – sēnēm, sieru, tomātiem, garšaugiem, papriku un daudz ko citu.

Ja cepeškrāsnī tiek cepti veseli kartupeļi, tad labāk izvēlēties sausākas un miltainākas šķirnes tupeņus. Tāpat, cepeškrāsni var nostādīt uz nedaudz zemāku temperatūru, kas nepārsniegtu 190oC. Lai parūpētos par to, ka kartupeļi uzreiz pēc izņemšanas no krāsns nepaliktu blīvi, miziņu paver vaļā, kamēr tie vēl karsti. To visvienkāršāk izdarīt, ja ar dakšiņas sānu iegriež virspusē vidēja izmēra "x", un kartupeli ar pirkstiem saspiež.

Bet, ja ir iecerēts cept cepeškrāsnī sagrieztus kartupeļus daiviņās vai salmiņos, tad jāizvēlas kartupeļi ar gludāku mizu, jo tie ir mitrāki. Tas palīdzēs kartupeļiem būt garšīgi kraukšķīgiem no visām pusēm.

Apmazgā kartupeļus un pagatavo kādu no šīm 14 gardajām Tasty.lv receptēm, kas aromātiski piesildīs māju!

Source

Tasty

Tags

Garšaugi Garšvielas Kartupeļi Kartupeļi Ķiploki Sāls Sviests
Pamanījāt kļūdu?
Iezīmējiet tekstu un nospiediet Ctrl + Enter!

Stingri aizliegts DELFI publicētos materiālus izmantot citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai jebkur citur, kā arī jebkādā veidā izplatīt, tulkot, kopēt, reproducēt vai kā citādi rīkoties ar DELFI publicētajiem materiāliem bez rakstiskas DELFI atļaujas saņemšanas, bet, ja atļauja ir saņemta, DELFI ir jānorāda kā publicētā materiāla avots.

Comment Form