Ekonomiskais tupenis: 14 varianti, kā pagatavot kartupeļus cepeškrāsnī
Foto: Shutterstock

Mēdz teikt, ka, ja mājās nav kartupeļi, tad ēst nav ko vispār. Iespējams, ka tā arī ir – esam apraduši ar to, ka no kartupeļiem varam pagatavot teju visu – zupas, salātus, uzkodas, piedevas gaļai un ko tik vēl nē. Bet nepārspējama klasika tomēr ir un paliek karsti, kūpoši un smaržīgi cepeškrāsnī cepti kartupelīši.

close-ad
Saturs turpināsies pēc reklāmas
Reklāma

Un nav tā, ka cepeškrāsnī ceptos kartupeļus gatavo tikai vienā veidā – tos var cept veselus uz lielās pannas, apkaisītus ar sāli un garšvielām. Ietīt folijā, pievienojot kādu ķiplociņu, sviestu un garšaugus. Sagriezt daiviņās un sacept kartupeļus mundierī. Vai pieiet lietai radoši un kartupeļus sapildīt ar dažādām piedevām – sēnēm, sieru, tomātiem, garšaugiem, papriku un daudz ko citu.

Ja cepeškrāsnī tiek cepti veseli kartupeļi, tad labāk izvēlēties sausākas un miltainākas šķirnes tupeņus. Tāpat, cepeškrāsni var nostādīt uz nedaudz zemāku temperatūru, kas nepārsniegtu 190oC. Lai parūpētos par to, ka kartupeļi uzreiz pēc izņemšanas no krāsns nepaliktu blīvi, miziņu paver vaļā, kamēr tie vēl karsti. To visvienkāršāk izdarīt, ja ar dakšiņas sānu iegriež virspusē vidēja izmēra "x", un kartupeli ar pirkstiem saspiež.

Bet, ja ir iecerēts cept cepeškrāsnī sagrieztus kartupeļus daiviņās vai salmiņos, tad jāizvēlas kartupeļi ar gludāku mizu, jo tie ir mitrāki. Tas palīdzēs kartupeļiem būt garšīgi kraukšķīgiem no visām pusēm.

Apmazgā kartupeļus un pagatavo kādu no šīm 14 gardajām Tasty.lv receptēm, kas aromātiski piesildīs māju!

Seko Tasty arī Instagram profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!

Tags

Garšaugi Garšvielas Kartupeļi Kartupeļi Ķiploki Sāls Sviests
Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit.

Comment Form