Foto: Shutterstock
Vai arī tev reizēm ir tā, ka īsti nezini, ko kārojas nobaudīt? Aromātisku gulašu vai zivi kraukšķīgā alus mīklā ar zeltainiem kartupeļu salmiņiem? Svaigus grieķu salātus vai sātīgu picu itāliešu labākajās tradīcijās? Bet varbūt tomēr franču sīpolu zupu vai "ratatouille" – krāsaino dārzeņu sacepumu?

Lai atvieglotu izvēli, bezrūpīgai un garšīgai brīvdienu baudīšanai sagatavojām septiņu Eiropas valstu virtuvju tradicionālo ēdienu receptes – tev atliks tikai aptaujāt mājiniekus, lai ar balsu vairākumu godīgi noteiktu uzvarētājēdienu un kopīgiem spēkiem to pagatavotu.

Lai garšīgas brīvdienas!

10 spāņu virtuves ēdieni, kas liks garšas kārpiņām dejot

Foto: Shutterstock

Lai baudītu citu valstu nacionālo virtuvju ēdienus, nebūt obligāti nav jābrauc uz šo valsti. Ja ir zināmas nepieciešamās sastāvdaļas un pagatavošanas gaita, eksotisko ēdienu var pagatavot arī mājās. Šoreiz pievērsīsimies karstasinīgo spāņu virtuvei – lūk, 10 ēdieni, kas jānobauda, esot Spānijā, vai ko vērts pagatavot pašam, ja vien ir viss nepieciešamais!

Lasīt vairāk

10 populāri franču ēdieni, kas jānogaršo kaut reizi dzīvē

Franču kulināru un konditoru prasmes visā pasaulē tiek uzņemtas ar lielu sajūsmu. Ne tikai franču restorānos, bet arī bieži vien ēdienkartēs redzam pīli, kas pagatavota confit metodē, konditorejās pērkam eklērus, bet mājās, ja laiks atļauj, gatavojam kruasānus. Taču franču virtuve nebūt neaprobežojas vien ar plaucētās mīklas izstrādājumiem.

Lasīt vairāk

Desmit slavenākie itāļu virtuves ēdieni

Domāju, ka Latvijā nav neviena, kas kaut reizi nebūtu saskāries ar itāļu virtuvi, kaut vai nopērkot čabatas maizi vai novārot spageti un pasniedzot ar sieru. Itāļu virtuve, vismaz tā, ko lielākā daļa pasaulē pazīst, ir samērā zemnieciska, un, līdzīgi kā latvieši, itāļi arī iecienījuši vienkāršus ēdienus, bez liekiem smalkumiem. Varbūt tādēļ mēs tik viegli pieņemam šo virtuvi?

Lasīt vairāk

Ne tikai štovēti kāposti, desiņas un alus: 13 receptes vācu gaumē

Štovēti kāposti, desiņas, alus un Oktoberfests – tās ir lietas, kas vairumam no mums veido virspusēju priekšstatu par vācu virtuvi un tradīcijām. Tomēr, kā jau ar daudzām lietām, "rokot" dziļāk saproti, ka tas ir tikai aisberga redzamais slānis. Mūsdienu Vācijas virtuvi veido raibs garšu un krāsu sajaukums, kas radies, ietekmējoties no dažādām kultūrām. Šinī valstī vari ļauties īstam garšu ceļojumam no kraukšķīgajiem sparģeļiem, līdz karija desiņām, turku kebabam un Švarcvaldes ķiršu kūkai. Mūsu apkopotās receptes ietver tikai nelielu vācu bagātīgā kulinārā mantojuma daļu, bet cerams, ka tās kalpos par iedvesmu tavam fantāzijas lidojumam.

Lasīt vairāk

Ungārijas garšas košai rudeņošanai: 17 virtuvi, vēderu un sirdi sildošas receptes

Skaistās Centrāleiropas pērles Ungārijas virtuve daudziem galvenokārt saistās ar gulašu un ugunīgajiem paprikas ēdieniem, kas sasaucas ar tautas temperamentu. Tomēr gulašs it nemaz nav vienīgais ēdiens, kas raksturīgs ungāru virtuvei.

Lasīt vairāk

17 britu virtuves ēdieni, ko ir vērts iemācīties pagatavot

Britu kulinārās tradīcijas lielā mērā ir ietekmējusi gan valsts bagātīgā vēsture, gan klimatiskie apstākļi – teju nekad nepārejošais lietus un to pavadošais drēgnums, kā iespaidā vairums ēdienu ir kalorijām bagāti un ļoti sātīgi. Tādēļ britu mājīgie ēdieni jeb "comfort food" īpaši piestāv arī Latvijas aukstajiem ziemas mēnešiem, kad organismam nepieciešams nodrošināties ar papildus enerģiju.

Lasīt vairāk

10 grieķu virtuves ēdieni, kas obligāti jānobauda atvaļinājuma laikā

Olīvas, tzatziki mērcīte, ledusaukstas kafijas, svaigie salāti un jūras veltes – šie ir gardumi, kas raksturo bagātīgo grieķu virtuvi. Ja arī tevi atvaļinājums aizvedīs uz saulaino Balkānu pussalu, ne mirkli nevilcinies izbaudīt Grieķijas kulināriju, kas ir visnotaļ bagātīga. "Tasty" izveidojis deviņu ēdienu un viena dzēriena ceļvedi, ko izķeksēt grieķu brīvdienu laikā, lai pārliecinātos, cik šī virtuve ir izcila!

Lasīt vairāk

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!