Foto: Shutterstock

No virtuves vējojošs kraukšķīga bekona, trauslas kārtainās mīklas un zeltainas siera garoziņas kārdinošais aromātu sajaukums liecina, ka brīvdienas ir klāt, un drīz vien galdā tiks celts sāļais pīrāgs ar bagātīgu pildījumu. Kāds? Izvēle lai paliek tavā ziņā, bet mēs, parokoties "Tasty" neizsmeļamajos krājumos, apkopojām 14 lielisku sāļo lielizmēra pīrāgu receptes, kas ir kā radīti ģimeniskam un nesteidzīgam mielastam. Lai garšīgas brīvdienas!

Sāļais pīrāgs ar ķirštomātiem un olīvām

Foto: mosfood

Sāļais pīrāgs ar ķirštomātiem un olīvām - citādākām brokastīm vai vakariņām. Ja vēlies, padari pīrāgu vēl sātīgāku, pievienojot sieru!

Lasīt vairāk

Sātīgais siera pīrāgs ar bekonu un puraviem

Foto: Shutterstock

Šī sātīgā pīrāga jeb kiša recepte ir atceļojusi no Francijas, kas, kā zināms, ir īsta gardēžu paradīze. Lieliskais sīpolu-siera-bekona-rozmarīna un kraukšķīgas mīklas garšu salikums nevienu nespēs atstāt vienaldzīgu, it īpaši dietologus, jo viņiem noteikti būtu ko piebilst, ieraugot kalkulatora ekrānā ciparu, kas norāda šī pīrāga kaloriju skaitu.

Lasīt vairāk

Vienkāršais kāpostu pīrāgs

Foto: Shutterstock

Dažāda veida kāpostu pīrāgi ir krievu virtuves klasika – gardi, sulīgi un ļoti sātīgi. Šoreiz piedāvājam recepti ar kāpostu un vārītu olu pildījumu. Skābo krējumu, kas nepieciešams mīklas pagatavošanai, droši var aizstāt ar kefīru.

Lasīt vairāk

Kārtainās mīklas pīrāgs ar sēnēm un sieru

Foto: Shutterstock

Ja radies kārdinājums pēc rudenīgām garšām ar sēnēm, uz kārā zoba var likt gardu kārtainās mīklas pīrāgu ar sēņu pildījumu, kas gatavots no šampinjoniem vai arī saldētavā noglabātajiem krājumiem. Pīrāgs piestāvēs gan nesteidzīgām brokastīm, vieglām pusdienām vai vakariņām, pasniedzot to kopā ar svaigiem salātiem.

Lasīt vairāk

Lielais pīrāgs ar štovētiem kāpostiem un mednieku desiņām

Foto: Shutterstock

Vienkārši gatavojams, sātīgs un ekonomisks. Ir tikai nepieciešami jau gatavi štovētie kāposti, mednieku desiņas, un kārtainā vai rauga mīkla. Ja vēlies, trauslo pīrāga mīklu var pagatavot mājās, lūk, recepte.

Lasīt vairāk

Biezpiena mīklas kāpostu pīrāgs

Foto: Shutterstock

Garšīgs un ļoti vienkārši pagatavojams lielais kāpostu pīrāgs, kas gan vairāk līdzinās kārdinošai kūkai. Biezpiena mīkla būs gatava dažās minūtēs, izceptā pīrāga maize ir mīksta un gaisīga.

Lasīt vairāk

Sāļā tomātu un estragona kūka

Foto: Woman's Weekly/REX/Vida Press

Šķietami vienkāršs, bet gards sāļais tomātu un estragona pīrāgs. Krāsnī ceptajiem tomātiem pāri pārlieta sakulta ola ar saldo krējumu, lai tas turētos stingrs. Kas ir interesanti – mīklu izcep pirms paša pīrāga pildīšanas ar presēšanas metodi, lai tas nepaceltos un izdotos perfekti kraukšķīgs.

Lasīt vairāk

Vistas gaļas pīrāgs marokāņu gaumē

Foto: Woman's Weekly/REX/Vida Press

Sātīgs pīrāgs, kas pagatavots no filo mīklas, sulīga vistas gaļas, rozīņu un pētersīļu pildījuma, kā arī pavisam nedaudz mandeļu skaidiņām kraukšķīgumam. Lieliska maltīte nesteidzīgām pusdienām vai vakariņām, kuru pasniegt kopā ar svaigajiem dārzeņu un zaļumu salātiem.

Lasīt vairāk

Brokoļu un laša sāļais pīrāgs

Foto: Shutterstock

Burvīgs sacepums, kas pildīts trauslā mīklas groziņā. Vispiemērotākā mīkla būs trauslā smilšu mīkla, kuras recepti vari izlasīt šeit. Var arī izmantot gatavo kārtaino mīklu.

Lasīt vairāk

Rikotas - tomātu pīrāgs ar baziliku

Foto: Shutterstock

Rikotas - tomātu pīrāgs ar baziliku gardai un skaistai uzkodai.

Lasīt vairāk

Lielais mencas pīrāgs

Foto: Shutterstock

Ļoti gardais un glītais trauslās smilšu mīklas pīrāgs nevarēs atstāt vienaldzīgu nevienu. Zeltains, smaržīgs, pildīts ar kartupeļiem, sīpoliem un mencas filejas gabaliņiem. Pasniedz ar zaļajiem salātiem. Trauslo mīklu var aizstāt ar veikalos nopērkamo kārtaino mīklu.

Lasīt vairāk

Lielais kārtainās mīklas gaļas pīrāgs

Foto: Woman's Weekly/REX/Vida Press

Lielais kārtainās mīklas pīrāgs ir ērts veids kā sagatavot karsto uzkodu lielākam skaitam ēdāju. Paēduši būs arī astoņi ēdāji. Izvēlies svaigās desiņas, kuras tev garšo vislabāk. Izmantojot desiņu gaļu, tu paātrini un atvieglo sev gatavošanu, jo gaļas garšas buķete ir jau sabalansēta. Ja tev kāda garšviela trūkst, droši pievieno citu – pēc savas gaumes.

Lasīt vairāk

Sviesta pupiņu, šķiņķa un kartupeļu pīrāgs

Foto: Woman's Weekly/REX/Vida Press

Arī šāda var būt vasarīgi sātīga pusdienu vai vakariņu maltīte – mīklas pīrāgs, kas pildīts ar jaunajiem kartupeļiem, garda šķiņķa šķēlītēm un blanšētām pupiņām. Garšīgi un nemaz nav sarežģīti! Veģetāru šo pīrāgu vari padarīt aizstājot šķiņķi ar, piemēram, gailenēm vai šampinjoniem.

Lasīt vairāk

Sāļā tomātu un bazilika tarte

Foto: Woman's Weekly/REX/Vida Press

Sātīga, garda un aromātiska tarte no kraukšķīgas mīklas pamatnes. Sacepumā paslēpušies arī gardie ķiršu tomāti un baziliks, bet to visu satur kopā olas un saldā krējuma pildījums.

Lasīt vairāk

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!