Sulīgs un pufīgs ābolu-ķirbju kēkss ar kļavu sīrupu
Foto: DELFI
0 0
Sarežģītība: viegli
Pasniegt atdzesētu
Loading...
Sastāvdaļas
85 g
85 g sviests
sviests
80 g
80 g brūnais cukurs
brūnais cukurs
1 gab.
1 gab. ola
ola
70 g
70 g ķirbju biezenis
ķirbju biezenis
2 gab.
2 gab. rīvēti āboli
rīvēti āboli
190 g
190 g milti
milti
5 ĒK
5 ĒK kļavu sīrups
kļavu sīrups
1 TK
1 TK cepamais pulveris
cepamais pulveris
1 TK
1 TK vaniļas cukurs
vaniļas cukurs
šķipsna
šķipsna sāls
sāls
šķipsna
šķipsna rīvēts muskatrieksts
rīvēts muskatrieksts
  • Ātri pagatavojami ēdieni
  • Ēdieni bērniem
  • Piknika ēdienu receptes
  • Ikdienas maltītei
  • Kēksi
  • Pasaules Virtuve
  • Rudens mudina radošumu iedarbināt ar divtik lielu jaudu, jo jāizdomā, kā vēl apēst ķirbi. To var pārstrādāt ne tikai zupās, viltoto ananasu burkās un sautējumos, bet iemānīt cepumos un kūkās. Lūk, viens no ķirbja pieveikšanas variantiem!

    close-ad
    Saturs turpināsies pēc reklāmas
    Reklāma

    Izkausē sviestu To var darīt ūdens peldē vai arī nošmaukties un iešaut karstumizturīgu bļodiņu mikroviļņu krāsnī uz pāris minūtēm.

    Pievieno cukuru, sāli, vaniļas cukuru un olu.

    Kad viss kārtīgi samaisīts, pievieno sausās sastāvdaļas. Ja nav iebildumu pret muskatriekstu, pierīvē to, var eksperimentēt ar ingvera skaidiņām vai apelsīna miziņu.

    Pašās beigās pievieno sarīvētus ābolus un ķirbja biezeni. Kā to pagatavot, var lasīt šajā rakstā. Ja kēksa masa šķiet pārāk šķidra, šis ir brīdis, kad piešaut vēl vienu karoti miltu.

    Beigās pievieno kļavu sīrupu, apbārsti kēksu ar lobītām ķirbju sēklām un cep 190 grādu temperatūrā 40 minūtes.

    Lai labi garšo!

    Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit.

    Comment Form