Mati tiek uzskatīti par cilvēka dabīgo rotu. Protams, gadījumos, kad tie ir sausi, nespodri un aplūzuši, nereti gribas uzvilkt galvā cepuri, lai matus paslēptu, nevis izrādītu. Piedāvājam ieskatīties "Viņa" arhīva rakstos par matu kopšanu un veidošanu ikdienā, lai tie būtu veseli un mirdzoši.

Protams, būtiski ir ne vien matus pareizi kopt, bet arī prast tos ieveidot, ja ikdienā nevēlies staigāt tikai ar izlaistiem matiem. Ieskaties rakstos un uzzini, kā izveidot vienkāršus, bet elegantus matu sakārtojumus, kādas ir biežāk pieļautās kļūdas krāsotu matu kopšanā, ko darīt, saskaroties ar matu izkrišanu un citu noderīgu informāciju.

Uzzini arī to, kā izvēlēties savai sejas formai piemērotāko matu griezumu, Iespējams, tieši nepareiza izvēle šajā jomā ir iemesls, kāpēc pat pēc friziera apmeklējuma tev negribas izrādīt savus matus un atstāt tos izlaistus.

Kā atjaunot bojātus, sausus un nespodrus matus

Foto: Shutterstock

Mati ir viena no sievietes skaistākajām rotām, tomēr arī tie mēdz būt sausi, nespodri un bojāti. Turklāt katru dienu cirtas ir pakļautas ūdens, karstuma un dažādu ķīmisku līdzekļu ietekmei, kas matu stāvokli tikai pasliktina. Ja šajā aprakstā atpazīsti arī savu ikdienu, iepazīsties ar turpinājumā apkopotajiem ieteikumiem matu kopšanā no portāla "Women's Health".

Lasīt vairāk

Seši triki zīdainiem un veselīgiem matiem

Foto: Shutterstock

Gludi, spīdīgi un spēcīgi mati var būt kas vairāk nekā tikai sapnis. Viss, kas tev jādara, ir jāizprot mata uzbūve un jānodrošinās ar pareizajiem kopšanas rīkiem.

Lasīt vairāk

Kad zūd pacietība cīnīties: septiņi ieteikumi plānu matu kopšanā

Zudusi pacietība cīnīties ar plāniem matiem? Iedvesmojoties no portāla "Rider's digest", apkopojam septiņas pamata lietas, kas palīdzēs plānu galvas rotu jeb matus kopt tā, lai tie gan vizuāli, gan arī veselības ziņā būtu kupli, spēcīgi un veseli.

Lasīt vairāk

Krāsoti mati: izplatītākās kļūdas un noderīgi knifi to kopšanā

Foto: Shutterstock

Mūsdienu pasaulē krāsoti mati ir ierasta skaistumkopšanas sastāvdaļa. Gaiši blondu, šokolādes brūnu vai pat violeti pelēcīgu matu krāsojums vairs nepārsteidz nevienu, tomēr krāsotus matus ir arī pareizi jākopj. Portālā "Good housekeeping" atrodami vairāki veidi, kas bojā krāsotus matus, to struktūru un krāsas intensitāti, kā arī noderīgi knifi to kopšanā.

Lasīt vairāk

Piecas izplatītas matu veidošanas kļūdas, kas liek izskatīties vecākai

Foto: Shutterstock

Mati ir viena no sievietes rotām, kuru uzturēt glītā skatā nebūt nav tik vienkārši, kā varētu izklausīties. Par mirdzošiem un veseliem matiem sapņo teju visas sievietes, taču dažādas veidošanas kļūdas var likt tev izskatīties pāris gadus vecākai – "Reader's Digest" atklāj piecus nepareizus paradumus, kuras izskaust, lai izskatītos un justos jaunāka.

Lasīt vairāk

Pieci matu veselības pamatlikumi siltajā sezonā. Iesaka triholoģe

Foto: Shutterstock

Vasara šogad ir laiks, kad saskaramies ar mainīgiem un nepastāvīgiem laikapstākļiem, un tradicionāli – ar lielāku ultravioletā starojuma iedarbību uz organismu. Ko tas nozīmē mūsu matu veselībai un izskatam? Kā pasargāt sevi no tā nelabvēlīgās ietekmes? Uz šiem jautājumiem atbildi sniedz "Benu Aptiekas" pieaicinātā eksperte, triholoģe Inga Zemīte.

Lasīt vairāk

Mati visās malās – ko darīt, lai mazinātu to izkrišanu

Foto: Shutterstock

Matu izkrišana ir problēma, ar ko saskaras gan vīrieši, gan sievietes. Lai arī kungus šī problēma skar biežāk, no tās nav pasargātas arī sievietes. Matu izkrišanu var izraisīt dažādi faktori, piemēram, hormonu svārstības, slimība, medikamentu lietošana un citas. Ir būtiski saprast, kas liek matiem izkrist, lai varētu to novērst.

Lasīt vairāk

Video: 7 veidi, kā ar zīmuļu palīdzību ātri saveidot matus

Foto: Shutterstock

Atkarībā no savām zināšanām un pirkstu veiklības, ik rītu nonākam pie izvēles veikšanas – ko ar matiem iesākt šodien? Kad idejas jau aptrūkušās, un ne visi uzlūkotie piemēri šķiet spējām atbilstoši, piedāvājam septiņas viegli veidojamas frizūras ar zīmuļa palīdzību.

Lasīt vairāk

Izplatītākās matu kopšanas kļūdas, kas rosina izkrišanu un spodruma zudumu

Lai mati izskatītos satriecoši, ikdienā tie pakļauti neskaitāmām darbībām – mazgāšanai, žāvēšanai, taisnošanai un ķemmēšanai. Tomēr nepareiza un pārlieku spēcīga kopšana tikpat bieži var izraisīt matu sausumu, izkrišanu un spodruma zudumu. Tāpēc, iedvesmojoties no portāla "Prevention", apkopojam četras tipiskākās matu kopšanas kļūdas.

Lasīt vairāk

Veidi, kā matu gumijas kaitē tavu cirtu veselībai un skaistumam

Foto: Shutterstock

Lai gan matu gumijas ne viena vien sieviete vismaz reizi mūžā ir nodēvējusi par cilvēces dižāko izgudrojumu, tām teicami glābjot mūsu izskatu dienās, kad matu mazgāšanai un veidošanai neatliek laika, regulāra matu nostiprināšana ar gumiju ierosina to lūšanu, šķelšanos un izkrišanu, ja aksesuārs netiek lietots pareizi. Saistībā ar to "Good Housekeeping" eksperti piedāvā izplatītāko matu gumiju lietošanas kļūdu apkopojumu.

Lasīt vairāk

Vasaras praktiskais matu sakārtojums: 10 variācijas augstajai zirgastei

Foto: Shutterstock

Nevarētu teikt, ka agrie rīti pirms došanās prom no mājas ir tie pateicīgākie, lai neskaitāmas stundas lūkotos spogulī un veidotu frizūru. Vēl jo vairāk arī tāpēc, ka tad, kad kaut kur jādodas, matu veidojums nesanāk kā iecerēts. Meklējām risinājumu, lai tu sevi no rītiem lieki neapgrūtinātu.

Lasīt vairāk

Sāpes un izkrituši mati: kāpēc nav ieteicams matus bieži savākt ciešā astē

Foto: Shutterstock

Zirgaste ir viens no ērtākajiem un vienkāršākajiem matu sakārtojumiem. Vai zināji, ka tai ir daudz nepatīkamu blakusefektu, un galvassāpes, ko jūti vakarā, iespējams, izraisa tas, ka matus esi savākusi pārāk ciešā astē? Tāpat šis sakārtojums var padarīt matus plānākus un radīt iespaidu, ka tie atkāpjas.

Lasīt vairāk

Desmit vienkāršas un elegantas frizūras, ko pratīs izveidot ikviena

Foto: Shutterstock

Ideju un iedvesmas nekad nevar būt par daudz! Tāpēc šoreiz piedāvājam desmit vienkāršas un elegantas frizūras, ko izveidot pratīs ikviena.

Lasīt vairāk

Kā izvēlēties piemērotāko matu griezumu? Atbilde slēpjas tavā sejas formā

Foto: AP/Scanpix

Bieži mēdz teikt, ka pavasaris ir īstais pārvērtību laiks, tomēr tas nebūt nenozīmē, ka arī rudenī nevaram sevi palutināt ar jaunu matu griezumu, kas liks tev mirdzēt un izskatīties fantastiski.

Lasīt vairāk

Franču, skujiņas un pat nevīžīgas: iedvesmas deva bizēm

Foto: Shutterstock

Ja vasarā varējām ļaut matiem plīvot vējā un saulē izbalēt aizvien blondākiem, tad sākoties aukstākajam laikam, kad jādomā, lai šķipsnas neķertos biezo jaku kārtās un somu lencēs, ir vērts pacensties. Ielūkojāmies "Instagram" bilžu dzīlēs un sameklējām bizes, kuras tā vien gribētos pamēģināt šoruden. Tās var būt vienkāršas, franču bizes, skujiņraksta vai kaut kas pavisam traks. Iedvesmojies arī tu savai nākamajai bižu frizūrai!

Lasīt vairāk

Nevaldāmas cirtas? Modeles dalās savos noslēpumos par žurnāla vāku cienīgām frizūrām

Foto: Shutterstock

Nevar noliegt, ka ir rīti, kad cirtaino matu īpašniecēm nākas nopūsties, paskatoties spogulī. Tie patiešām reti izskatīsies kā modelēm un žurnālu vākiem, jo vienmēr kāds sāns būs nogulēts, kaut kur mistiskā veidā lokas būs izzudušas un kopskats nebūs sevišķi tīkams. "Ko ar tiem iesākt?!" panikā, ka līdz došanas mirklim ārpus mājas atlikušas vien pāris minūtes, stresā nokliedzas daudzas lokaino matu īpašnieces. Lūk, "Vogue" atklājis pāris modeļu noslēpumus, kuras agrāk nevarējušas samierināties ar izteiktajām cirtām, tomēr tagad sevi nevar iedomāties bez tām.

Lasīt vairāk

Izplatītas kļūdas matu kopšanā un to risinājumi

Foto: Shutterstock

Gadījumos, kad tavi matu kopšanas ieradumi tos nepārtraukti bojā, nepalīdzēs nekādas matu eļļas vai dārgas maskas, lai tie būtu mirdzoši un stipri. Kopšanas līdzekļiem ir liela nozīmē matu veselībā, bet tas nav vienīgais, kam jāpievērš uzmanība.

Lasīt vairāk

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!