Foto: Shutterstock
Kaķu un suņu sterilizācija un kastrācija ir jautājums, par kuru diskusiju netrūkst. Atņemt dzīvniekam daļu viņa dabisko tieksmju ir negodīgi, bet pakļaut sliktiem dzīves apstākļiem simtiem, pat tūkstošiem kaķēnu, kas sadzimst, dzīvniekiem nekontrolēti vairojoties, ir labāk?

Ikreiz, dzirdot par kārtējo pamesto kaķēnu vai kucēnu pulku, kas iemesti, piemēram, cukura maisā un atstāti mežā vai nolikti pie dzīvnieku patversmes durvīm, cerot, ka labie ļaudis mīluļus paglābs, rodas jautājums – vai tad mēs paši par kaķiem nevarējām parūpēties laikus un pasargāt dzīvniekus no pēkšņas dzīvnieku pulka parādīšanās? Vai cilvēks tiešām nevar kastrēt vai sterilizēt savu mājdzīvnieku, kā arī parūpēties, lai pagalma kaķi nekontrolēti nevairojas?

Foto: Shutterstock
Vērsāmies pie Dr. Beinerta veterinārās klīnikas veterinārārsta Laura Muldiņa, lai noskaidrotu atbildes uz galvenajiem jautājumiem, kas bieži vien nomoka cilvēka prātu. "Sterilizēšanas un kastrēšanas galvenā doma ir novērst dzimumaktu, lai neveidotos pēcnācēji," skaidro Muldiņš. Iepazīsties ar speciālista atbildēm, lai, iespējams, rastu risinājumu savam mājdzīvniekam.

Taču par dzīvnieku patversmes "Labās mājas" administratores Lolitas Rozes novērojumiem, ik gadu patversmē redzot kaķēnu barus, lasi šeit.

Dzīvnieks ir pelnījis izbaudīt mīlas priekus un būt par tēvu/māti

Foto: PantherMedia/Scanpix

Mainīsies dzīvnieka raksturs

Foto: Shutterstock

Mīlulis uzbarosies un kļūs resnāks

Foto: Shutterstock

Kaķītis vai sunītis ir pārāk jauns/vecs, lai piedzīvotu operāciju

Foto: Shutterstock

Procedūra ir dārga

Foto: Shutterstock

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!