Oktobrī bijusī prezidente Vaira Vīķe-Freiberga piekrita premjera Valda Dombrovska izteiktajam oficiālajam uzaicinājumam kandidēt Eiropas Savienības prezidenta amatam. Ietekmīgā britu raidsabiedrība BBC uzreiz steidzās Latvijas kandidāti ierindot starp spēcīgākajiem kandidātiem augstajam amatam.

Vēlreiz Latvijā ieradās ES ekonomikas un monetāro lietu komisārs Hoakins Almunja un pavēstīja, ka budžeta konsolidāciju Latvijā nevajadzētu veikt uz maznodrošināto rēķina, bet gan būtu jāapsver progresīvās nodokļu sistēmas ieviešana, kā tas esot lielākajā daļā ES dalībvalstu.


Turpinājās lemšana par to, kāds varētu izskatīties nākamā gada budžets. Vienubrīd valdošā koalīcija vienojās ieviest mājokļa nodokli 0,1% apmērā no īpašuma kadastrālās vērtības. Tobrīd tas bija vienīgais variants, kam piekrita Tautas partija.

Savukārt attiecībā par darba devēja automašīnas izmantošanu privātām vajadzībām gan darba laikā, gan ārpus tā, tika lemts ieviest nodokli - mēnesī 81,04 latus.

Finanšu ministrs Einars Repše oktobrī atstādināja Valsts ieņēmumu dienesta ģenerāldirektoru Dzintaru Jakānu. Lēmums pieņemts, pamatojoties uz to, ka Jakāns uzdotajā laikā apzināti nav izpildījis Repšes rīkojumus.

Krievija Latvijas pierobežā izvērta lielākās militārās aktivitātes kopš Latvijas valsts neatkarības atgūšanas. Tas bija saistīts ar Krievijā plaši organizētām militārajām mācībām, kuru norises gaitai sekoja līdzi un vērtēja arī Latvijas eksperti.

Tautas partijas valde nolēma, ka tās vadībā atgriezīsies bijušais trīskārtējais premjers Andris Šķēle. "Es esmu gatavs kļūt arī par Latvijas premjeru," īsā uzrunā pavēstīja Šķēle.


Lai nerastos maldīgs priekšstats, ka šeptmaņi ir visur citur, tikai ne starp kulturāliem cilvēkiem, oktobrī tika publiskoti izmeklēšanas rezultāti lietā, kur Nacionālā teātra direktors Ojārs Rubenis un Dailes teātra direktors Aivars Līnis par konsultācijām viens otram maksāja 2000 latu.

Uzzinot, ka jaunais laikraksta "Diena" īpašnieks ir britu miljardieris Roulends, laikrakstu pameta vadība un arī virkne vadošo žurnālistu.


Savukārt mobilo sakaru operators "Tele2" inscinēja meteorīta nokrišanu. "Mūsu mērķis ir iedvesmot Latvijas sabiedrību," sacīja uzņēmuma pārstāvis, "mēs vēlamies uzsvērt, ka Latvija var izdarīt daudz ko."


VIDEO: Vīķes-Freibergas kandidatūra ES prezidenta amatam

VIDEO: Šķēle atgriežas un sola tīrīšanu

VIDEO: Tralmaks par situāciju Dienā

VIDEO: Mazsalacas meteorīts.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!