Foto: Kadrs no video / AP/Scanpix / PantherMedia/Scanpix /LETA
Valsts policijas darbinieku rīcība, aizturot televīzijas operatoru, radījusi arī likumsargu vadības bažas un par to sākta pārbaude. Iekšlietu ministrs par šo gadījumu kameru priekšā personīgi atvainojies aizturētajam žurnālistam, iespējams, pat nezinot to, ka šis cilvēks atrodas viņa priekšā. Publiskota arī satraucoša statistika, kas liecina, ka šī gada sākumā strauji pieaudzis dzemdībās mirušo sieviešu skaits. Savukārt Valsts prezidents beidzot paziņojis, ka uz 9.maija svētkiem uz Maskavu nebrauks, bet valdība nolēmusi, ka Latvija nepiedalīsies starptautiskajā izstādē "Expo". Portāls "Delfi" apkopojis otrdienas notikumus Latvijā un pasaulē.

Foto: LETA
Valsts policijas
darbinieku rīcība, aizturot
TV3
operatoru, nav saprotama un raisa bažas, pēc televīzijas sižetu noskatīšanās portālam "Delfi" otrdien sacīja Valsts policijas priekšnieks
Ints Ķuzis
.

Lasīt vairāk

Foto: LETA
Iekšlietu ministrs Rihards Kozlovskis atvainojies pirmdien, 26.janvārī, piketā pie Krievijas vēstniecības aizturētajam TV3 operatoram Sergejam Medvedevam, šķiet, nenojaušot, ka atvainošanos filmē pats Medvedevs, pamanījusi LTV žurnāliste Anete Bērtule.

Lasīt vairāk

Foto: Shutterstock
Šogad dzemdību laikā mirušas trīs sievietes. Visos gadījumos sievietes dzemdējušas mājās, bez ārstu palīdzības un grūtniecības laikā netika novērotas, otrdien, 27.janvārī, preses konferencē pavēstīja Rīgas Dzemdību nama galvenā ginekoloģe, Veselības ministrijas galvenā speciāliste dzemdniecībā un ginekoloģijā Dr.med. Dace Rezeberga. Pērn visa gada laikā šādu gadījumu bija trīs. Mediķe uzsver, ka visi gadījumi saistīti ar sieviešu sociālekonomisko stāvokli.

Lasīt vairāk

Foto: Kadrs no video
Internetā publicēts jauns un šaušalīgs video, kurā redzams, kā prokrieviskie kaujinieki no sagrautās
Doņeckas
lidostas uz kādu netālu vietu pārved sagūstītos ukraiņu karavīrus, kā arī viņu mirušos biedrus.

Lasīt vairāk

Foto: LETA
Pērn decembrī no dienesta Nacionālajos bruņotajos spēkos atstādināts kāds karavīrs, kurš internetā paudis prokrievisku nostāju
Ukrainas
jautājumā, atsaucoties uz tās rīcībā esošu neoficiālu informāciju, otrdien vēsta laikraksts "
Latvijas Avīze
".

Lasīt vairāk

Foto: AP/Scanpix
Kredītreitingu aģentūra "Standard & Poor's" samazinājusi Krievijas kredītreitingu līdz "atkritumu" līmenim, proti, neiesakot investoriem investēt šajā valstī.

Lasīt vairāk

Lasīt vairāk

Foto: LETA
Valdība otrdien atbalstīja
Ekonomikas ministrijas
(EM) ierosinājumu pārtraukt Latvijas dalību starptautiskajā izstādē "Expo Milano 2015".

Lasīt vairāk

Foto: LETA
Ņemot vērā Eiropas Savienības Ārlietu padomes 19.janvāra sēdē notikušo diskusiju, kā arī to, ka
Krievijas
rīcības dēļ situācija Ukrainas austrumos pasliktinās, iet bojā un cieš nevainīgi civiliedzīvotāji,
Valsts prezidents
Andris Bērziņš
neuzskata par iespējamu doties uz 9.maija svinību pasākumiem Maskavā, paziņojumā medijiem norāda
Valsts prezidenta kancelejas
preses dienests.

Lasīt vairāk

Foto: F64
Pirmdienas, 26. janvāra, vakarā, Valmieras teātrī, asprātīgā un teatrālā noskaņā jau otro reizi tika pasniegta Krodera balva. Vakara veidotāji līdz pasākumam centās saglabāt intrigu, izvirzītos nominantus un laureātu paziņojot svinīgajā ceremonijā, vēsta pasākuma rīkotāji.

Lasīt vairāk

Foto: AFP/Scanpix
Latvijas tenisiste
Anastasija Sevastova
profesionālajā tenisā atgriezusies ar pārliecinošu uzvaru Šarm eš Šeihas ITF 10 000 turnīrā.

Lasīt vairāk

Foto: AFP/Scanpix
Pēc 2014.gada olimpiskās sezonas, kad sportam Krievijā tika tērēti neierobežoti līdzekļi un organizatoriskie resursi, liela daļa sporta veidu un to pārstāvju šajā ziemas sezonā izjūt diezgan skaudru "finansiālo realitāti", kas liek izlaist starptautiskas sacensības, vēsta izdevums "Sport Ekspress".

Lasīt vairāk

Foto: Privātais arhīvs
F-1
čempions
Lūiss Hamiltons
publicējis attēlus ar savu "
Pagani
Zonda" superauto, kas izgatavots pēc viņa individuāla pasūtinājuma, tādēļ spēkrata nosaukumā ieguvis "LH" piebildi. Un šis ir viens no pēdējiem trim "Pagani" izgatavotajiem "Zonda" eksemplāriem pirms šo modeli nomainīja jaunais superauto "Huayra".

Lasīt vairāk

Foto: AP/Scanpix
Lai arī mūziķi lielāko daļu sava laika pavada studijās - ierakstot albumus, kā arī uz skatuvēm, priecējot fanu pūļus, arī viņi tomēr ir cilvēki - un katram no viņiem ir kāds hobijs.

Lasīt vairāk

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!