Foto: F64

Lai izraudzītos Rīgas apgabaltiesas priekšsēdētāju nākamajiem pieciem gadiem, Tieslietu ministrija augusta sākumā izsludinās jaunu amata konkursu, aicinot tajā pieteikties ikvienu tiesnesi, kurš ir gatavs vadīt lielāko Latvijas apgabaltiesu.

Kā informēja tieslietu ministra preses sekretāre Līga Ādamsone, viens konkurss šim amatam jau bija izsludināts un uz to pieteicās tikai divi pretendenti - pašreizējā tiesas priekšsēdētāja Sandra Strence un tiesnesis Juris Stukāns. Kandidātu vērtēšanas komisija par labāko kandidātu atzina Strenci.

Tomēr tieslietu ministrs Jānis Bordāns (VL-TB/LNNK), izvērtējot komisijas lēmumu, norādīja, ka tā motivācija viņu nepārliecina, turklāt divu tiesnešu konkurence šādam augstam amatam nav pietiekama. Kā skaidroja Ādamsone, ministrs neuzskata, ka Strences darbs Rīgas apgabaltiesas priekšsēdētājas amatā bijis slikts, tomēr ir jātiecas uz attīstību, tāpēc labākā kandidāta izvēle ir ļoti būtiska.

Ņemot vērā minēto, augusta sākumā plānots izsludināt jaunu Rīgas apgabaltiesas priekšsēdētāja amata konkursu, kurā būs aicināts pieteikties ikviens tiesnesis. Pēc Bordāna domām, Latvijas tiesnešu vidū noteikti ir vairāk nekā divi spējīgi kandidāti minētajam amatam.

Kā ziņots, 16.jūlijā beidzās Strences pilnvaru termiņš Rīgas apgabaltiesas priekšsēdētājas amatā, taču pagaidām viņai uzticēts būt par šī amata pienākumu izpildītāju.

Strence ir dzimusi 1958.gadā, 1997.gadā absolvējusi Latvijas Universitātes Juridisko fakultāti un kopš 2002.gada studē doktorantūrā.

No 1989.gada līdz 1991.gadam Strence strādāja republikāniskajā apvienībā "Kompjūteru klubs" par juristi, no 1994.gada līdz 1997.gadam - individuālajā uzņēmumā "Zālītes darbnīca" un SIA "Ripo - 2", no 1996.gada līdz 1998.gadam - Rīgas Tehniskajā koledžā par tiesību zinību skolotāju.

1998.gada 16.jūnijā Saeima Strenci iecēla par Rīgas rajona tiesas tiesnesi, bet 2000.gada 25.maijā atkārtoti apstiprināja par Rīgas rajona tiesas tiesnesi. No 2003.gada 1.jūlija Strence pildīja Rīgas rajona tiesas priekšsēdētājas amata pienākumus.


Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!